Bogati mogu za djecu da kupe „bugati“

Proizvođač automobila „Bugati“ je povodom svog 110. rođendana napravio električni automobil namenjen deci.

Zanimljivosti 15.03.2019 | 09:32
Bogati mogu za djecu da kupe „bugati“
Reč je o vozilu "Type 35", slavnom trkačkom automobilu koji je sada u novoj verziji dobio naziv "Bugati Baby II". Automobil ima električni pogon, a može da se prilagodi i vožnji za odrasle. Cena osnovnog modela je 30.000 evra.

Proizvodnja kreće na jesen, a planirano je da se sklopi 500 primeraka. Sa rezervacijama se počelo 11. marta. "Bugati Baby II" je izložen na Salonu automobila u Ženevi.

Kompanija „Bugati“ ovim modelom odaje počast svom klasičnom trkačkom automobilu "Type 35", a vozilo namenjeno deci ima sličan dizajn karoserije, dok je njegova veličina zapravo tri četvrtine originala.

U unutrašnjosti je motor koji napajaju litijum-jonske baterije. Automobil ima dva vida napajanja – dečji, koji ograničava brzinu na 20 kilometara na sat, i onaj za odrasle koji omogućava brzinu do 45 kilometara na sat.

Nova „igračka na četiri točka“ dostupna je u tradicionalnoj plavoj boji, ali i u drugim bojama.

Na sajtu kompanije „Bugati“, navodi se da je reč o najmanjem članu njihove porodice automobila.

„Model dečjeg automobila kreiran je uz pomoć najsavremenijih tehnologija, kopija je originala napravljenog za francuski Grand Prix u Lionu 1924. godine, ali je ručno izrađen, uz poštovanje tradicije koju 'Bugati' neguje“, navodi se na sajtu proizvođača.

RTS
foto:internet
 

Komentari / 0

Ostavite komentar