Zvezda u borbi protiv dezinformacija!

Crveno-beli ne žele da se posle ubistva Mirka Butulije oko kluba diže dodatna prašina. Trener Nenad Peruničić je svakodnevno uz tim, iako ne vodi utakmice.

Ostali sportovi 28.02.2019 | 10:30
Zvezda u borbi protiv dezinformacija!
Muški rukometni klub Crvena zvezda u sredu je izdao zvanično saopštenje, sa porukom da će u narednom periodu, kako ne bi bilo zabune i stvaranja negativne atmosfere, njeni treneri i igrači davati izjave za javnost samo posredstvom kluba.

Crveno-beli su se prvo osvrnuli na status šefa stručnog štaba Nenada Peruničića, koji se iz zdravstvenih razloga povukao sa klupe. Ali, nije dao ostavku.

"Dogovoreno je da u daljem periodu ekipu predvodi asistent Anton Bukilić. Nenad Peruničić nije napustio klub, u svakodnevnom je kontaktu sa igračima i prisustvuje treninzima tima", stoji u saopštenju.

Dalje, s obzirom na ubistvo predsednika Zvezde Mirka Butulije, klub i Peruničić su "saglasni da je u ovako teškom i tužnom trenutku za klub, usmerena nepotrebna i negativna medijska pažnja".

Peruničić je dodatno pojasnio situaciju na ličnom planu...

"Moje reči nisu prenete na pravi način u pojedinim medijima. Već mesec dana nisam na klupi Crvene zvezde i nisam želeo da o detaljima pričam u javnosti, jer nije ni vreme ni mesto za tako nešto. Mislim da nije ljudski na prvom mestu, nije ni fer, pošteno i sportski, da se u ovom tužnom trenutku zbog smrti našeg predsednika priča o tome. Informacija da ću sedeti na klupi u proteklom derbiju nije potekla od mene. Ja sam lojalan svom klubu i ukoliko procenimo da je potrebno da se vratim, to ću i učiniti".

Zvezda dodaje i da je pogrešno interpretirana izjava golmana Nemanje Ljubenovića "Sportskom žurnalu", da zbog obaveza na radnom mestu neće moći da brani u derbiju protiv Partizana.

Ljubenović je to kasnije i sam demantovao, rekavši da mu poslodavac nikada nije pravio probleme po pitanju rukometne karijere, iako se tim sportom bavi iz entuzijazma i ljubavi, a živi od plate u neimenovanoj firmi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar