U Kataloniji 34 povrijeđeno

U sukobu policije i pristalica nezavisnosti Katalonije, koje su blokirale glavne saobraćajnice širom tog španskog regiona, povrijeđene su 34 osobe.

  • Vijesti
  • Svijet


Među povrijeđenima je i 12 policajaca.

Regionalna policija u Barseloni saopštila je da je privela četiri osobe koje su pružale otpor kada je policija pokušala da rastjera grupe demonstranata koje su blokirale saobraćaj, a ukupno 34 osobe su povrijeđene u sukobima demonstranata i policije, od toga 12 policajaca.

Pristalice nezavisnosti Katalonije blokirale su danas glavne saobraćajnice, autoputeve, ulice i željezničke pruge širom tog španskog regiona, generalni štrajk organizovali su mali sindikati radnika i studenata koji se zalažu za nezavisnost Katalonije, prenosi AP. 

Zvanično, oni traže bolju socijalnu politiku, uključujući i 35-satnu radnu sedmicu i veću minimalnu platu, ali su demonstranti tokom protesta danas nosili secesionističke zastavice i skandirali su i pozivali na puštanje 12 separatista kojima se trenutno sudi u Madridu. 

Rezultati izbora i poslednje ankete pokazuju da je 7,5 miliona stanovnika Katalonije duboko podijeljeno po pitanju secesije, podsjeća agencija.

(Tanjug)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Trivun

22.02.2019 07:20

Gdje ste Demokrate RS lazete nigdje u svijetu policija ne hapsi i netuce svoje gradjane

Tamo traže radnu sedmici 35 sati. Kod naših savremenih poslodavaca radnici, savremeni robovi, rade 60 sati sedmično, nemaju obrok i na posao nose koru hljeba i slanine.

ISTINA

22.02.2019 08:14

Koliko je policajaca kod nas povredjeno?Koliko je auta i izloga polupano?

Re Trivun

22.02.2019 09:31

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.