Nove kuće za pet domaćinstava

Do kraja ovog mjeseca u Srpcu će početi izgradnja novih kuća za pet porodica čija su domaćinstva pretrpjela najveće štete u katastrofalnim poplavama koje su 2014. godine pogodile ovu opštinu, dogovoreno je na zajedničkom sastanku predstavnika opštine i UNDP BiH, koji je implementator projekta Evropske unije i izvodjača radova – firme „Promaks“ iz Modriče.

Republika Srpska 18.02.2019 | 20:46
Nove kuće za pet domaćinstava
Nove kuće dobiće tri porodice iz Kukulja, te po jedna iz Poveliča i Ćukala, koje su se javile na javni poziv i ispunile uslove za pomoć, rekla je za BN kordinator projekta za opštinu Srbac Dijana Jovičić - Milašinović.  



„Jedan od uslova UNDP BiH bio je, takođe, da u programu oporavka od poplava učestvuje i lokalna zajednica sa po 5.000 KM, uz obavezu da pripremi potrebnu dokumentaciju, uredi lokacije za kuće i obezbijedi priključake za vodu i struju“, kaže Jovičić - Milašinović. 

U srbačkoj opštini u toku je i sanacija oštećenih stambenih objekata, a ovaj posao je već završen na 20 od odobrenih 49 stambenih jednica. Ukupna vrijednost stambenog oporavka i zbrinjavanja ugroženih porodica  u srbačkoj opštini biće oko 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Ova opština je jedna od 44 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini koje su obuhvaćene  „Programom oporavka od poplava“, u čiju će realizaciju Evropska unija uložiti 15 miliona evra.

(BN/S. K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar