Nova epizoda ''francusko-španskog rata''!

Lion na slatkim mukama, PSŽ i Barsa u trci za Mendija! Da li će Ferland Mendi na leto promeniti sredinu?

Fudbal 21.02.2019 | 12:15
Nova epizoda ''francusko-španskog rata''!
Fudbalsko tržište ne miruje, pa tako ni trka velikih klubova za novim talentima. Taman kada su svi pomislili da se rat Pari Sen Žermena i Barselone barem na kratko smirio, pojavila se informacija da su oba kluba u trci za levim bekom Olimpika iz Liona, Ferlanom Mendijem.

Ne prvi put, ime PSŽ-a se u celoj priči pojavilo tek kada se saznalo da Barselona motri na igrača. Uostalom, već je postala praksa da Sveci pokušavaju da Blaugrani otimaju fudbalere. Poslednju bitku su doduše izgubili: Frenki de Jong je za 75.000.000 evra otišao u Španij, iako su na Parku prinčeva bili uvereni da su sve utanačili.

Nakon toga, nova borba se povela oko Matijsa De Lihta – njen epilog ćemo saznati tek na leto – sada se priča da bi PSŽ i Barsa mogli da ukrste koplja i oko Donija van de Beka, mada je tu u igri i Juventus.

I sada novi front u Lionu. Tek da zabava bude još veća – ponovo su bacili oko na istog igrača. Opet je Barsa prva ušla u priču i ponudila Lionu pozamašnu sumu novca, ali PSŽ je ubrzo uzvratio i prema pisanju španskog Mundo Deportiva na sto stavio negde između 35.000.000 i 40.000.000 evra.

PSŽ je, deluje, u blagoj prednosti u ovoj borbi - Mundo prenosi da je već obavljeno par razgovora sa fudbalerom i njegovim menadžerom Lujom Fererom. On je obavestio čelnike Liona o interesovanju francuskog šampiona.

Ali kako to obično biva u ratu, niko se neće predati bez borbe, pa ni Barsa neće sedeti skrštenih ruku. Jedno je sigurno, najviše koristi od svega imaće Lion čiji će bankovni račun biti uvećan za nekoliko desetina miliona evra. U Ajaksu znaju kako je.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar