Selektor Hrvatske preuzima velikana Serije A?!

Kako prenose italijanski mediji, selektor fudbalera Hrvatske, Zlatko Dalić, bi mogao da zameni Lučana Spaletija, na klupi milanskog Intera.

Fudbal 06.02.2019 | 12:15
Selektor Hrvatske preuzima velikana Serije A?!
Dalić je dobitnik individualne nagrade Đani Brera zbog uspeha na proteklom Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde su reprezentativci Hrvatske poklekli na poslednjem stepeniku.

Nagrada nosi ime po respektabilnom italijanskom novinaru i svečano se dodeljuje u pozorištu "Teatro dal Verme" u Milanu od 2001. i Dalić je postao prvi čovek van Italije koji je dobio ovu nagradu.

Direktor Intera Bepe Marota nije štedeo reči kada je hvalio hrvatskog selektora, rekavši kako je nagradu osvojio poptuno zasluženo i pokazao da je jedan od najboljih trenera na planeti kada radi u kritičnim uslovima.

"Moram se zahvaliti svojim igračima. Mi smo mala ali ponosna zemlja. Primiti ovakvu nagradu nije samo moje ostvarenje, nego i ostvarenje svih mojih igrača. Jedan san je ostvaren, a drugi je trenirati klub u Italiji", Izjavio je Zlatko Dalić.

Italijanskim medijima nije dugo trebalo da povežu Inter i Dalića, pogotovo nakon ispadanja Intera iz Kupa Italije, kao i loših rezultata u Seriji A.

Evidentno je da je Spaleti u nezavidnoj poziciji, a videćemo da li je upravo Dalić njegova zamena. Spekuliše se i o Antoniju Konteu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar