Najluđa priča dana!

Kako je Svonsi ispalio Lids za reprezentativca Velsa? Danijel Džejms posle svega neće obući dres najboljeg tima u Čempionšipu, iako se uredno slikao u njemu.

Fudbal 01.02.2019 | 19:20
Najluđa priča dana!
Pojačanje za Premijer ligu ipak nije stiglo večeras u Lids. A iščekivalo se...

Velikan iz Jorkšira i lider Čempionšipa trebalo je da kompletira posle nekoliko nedelja teških pregovora pozajmicu jednog od najtalentovanijih velških fudbalera, krilnog napadača Svonsija Danijela Džejmsa (21). Međutim, Labudovi su ih ispalili u poslednjem trenutku. I Lids i svog fudbalera.

Džejms je ceo današnji dan proveo na Elandu. Doputovao je još u sredu uveče na lekarske preglede i potpisivanje ugovora, a nakon što su se klubovi konačno sporazumeli oko detalja transfera. Levokrilni napadač je trebalo da nastupa u Lidsu najpre na pozajmici, pa da ga otkupe na leto za 5.000.000 funti (5.700.000 evra) kada uđu u Premijer ligu.

Međutim, tokom večeri došlo je do preokreta. Otkako je Lids kompletirao pairologiju i poslao je u Vels u 18 časova (19 po našem) niko od nadležnih sa Libertija im se nije javio. Punih pet sati pokušavali su sa Elanda da stupe u kontrakt sa čelnicima Labudova, ali od nikoga ni traga ni glasa. Svonsi nije potpisao svoj deo papirologije niti dostavio do ponoći u sedište EFL-a potrebnu dokumentaciju pa je transfer definitivno propao.

Nedolazak Džejmsa neće ugroziti ambicije Marsela Bijelse i Belih u pokušaju da se domognu Premijer lige, ali svakako da ostaje žal jer se radi o dragulju velškog fudbala i momku koji je jesenas debitovao za A selekciju kod Rajana Gigsa. Možda se Lids na leto vrati po Džejmsa, mada to je već priča za neki drugi dan.

Ono što je najčudnije je da momak imao ugovor do juna ove godine i da već sada može da potpiše ugovor sa bilo kojim timom kao slobodan agent, pa mnogima nije jasno zašto je Svonsi odbio da uzme bar koji peni ove zime.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar