DK - Zimonjić: Istomin dobio Noleta, a od njega najviše zavise!

Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je da je njegova ekipa favorit u kvalfikacijama za Dejvis kup protiv Uzbekistana.

Tenis 31.01.2019 | 15:15
DK - Zimonjić: Istomin dobio Noleta, a od njega najviše zavise!
Zimonjić je dodao da njegova ekipa to treba da dokaže na terenu.

"Jesmo na papiru, ali to sve treba pokazati i na terenu. Zadovoljan sam formom igrača i verujem da će svako pružiti maksimum, što mislim da će biti dovoljno da opravdamo tu ulogu", rekao je Zimonjić na zvaničnoj konferenciji za novinare pred žreb u Taškentu.

Srbija će u petak i subotu igrati protiv Uzbekistana u kvalifikacijama za Dejvis kup.

"Lapo treniramo, atmosfera je sjajna. Svi se maksimalno zalažu kako bismo se prilagodili na uslove. Kako odmiču treninzi, sve je bolje i verujem da ćemo biti maksimalno spremni", kazao je Zimonjić.

Selektor je naveo da je Uzbekistan "u svakom pogledu težak protivnik", i pričao o njihovom najboljem teniseru Denisu Istominu.

"Od njega će, naravno, najviše zavisiti. On je veoma iskusan i može svakog da pobedi, što je dokazao i pobedom nad Novakom Đokovićem pre par godina u Australiji. Ostali su mladi momci, puni želje da pred domaćom publikom pokažu šta znaju", kazao je Zimonjič.

Posle treninga reprezentacije Srbije govorio je Laslo Đere, koji je rekao

"Pripreme teku dobro, svi smo u dosta dobroj formi, pre svih Lajović i Krajinović. Favoriti smo, ali će ovo biti veoma težak duel za nas. Pokušaćemo da Srbiji donesemo pobedu",rekao je Đere.

Pored Đerea, u Dejvis kup timu Srbije su još Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar