Pravo niotkud - Barselona završila brazilskog tinejdžera!

Gabrijel Novaeš će najverovatnije biti priključen Barseloni B.

Fudbal 01.02.2019 | 08:00
Pravo niotkud - Barselona završila brazilskog tinejdžera!
Brazilski 19-godišnji fudbaler Gabrijel Novaeš postaće u toku dana član Barselone. Katalonci su kompletirali transfer ovog igrača koji će stići na pozajmicu od godinu i po dana, a Barsa će imati opciju da ga otkupi ako bude zadovoljna njegovim razvojem.

Mundo Deportivo prenosi brazilski Globoesporte i ističe da je ovo "gotov posao" i da će Novaeš biti podvrgnut medicinskim pregledima već u toku današnjeg dana. Radi se o mladom napadaču koji u Barselonu stiže iz Sao Paola. Nastupao je za mladu reprezentaciju Brazila do 20 godina. Očekuje se da će biti priključen Barseloni B gde će da stiče iskustvo i da se bori za promociju u prvi tim.

Barselona nije jedina bacila oko na Novaeša ove zime. Ranije ovog meseca on se povezivao sa mogućim prelaskom u Sevilju, ali očigledno je izbor pao na Barselonu.

Novaeš je nedavno produžio ugovor sa Sao Paolom, a sada ide u Barsu. Igraće za Barsu B do kraja sezone i još jednu preko. Zanimljivo je da ovaj fudbaler još nije ni debitovao za prvi tim Sao Paola, a već je na putu ka Kataloniji gde će obaviti medicinski pregled.

Naravno, Barselona nema mnogo vremena jer je danas pretposlednji dan zimskog prelaznog roka.

Novaeš je ove sedmice produžio ugovor sa Sao Paolom do 30. juna 2022. godine, što znači da bi u slučaju otkupa ugovora brazilski tim mogao da zaradi na ovom napadaču. Prethodni ugovor mu je isticao u novembru 2019. godine.

On njegovoj sudbini u Barseloni najverovatnije će se odlučivati u julu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar