Upozorenje Civilne zaštite

Republički hidro-meteorološki zavod za sutra najavio obilne padavine u istočnom dijelu Srpske. Civilna zaštita poslala upozorenje.

Republika Srpska 24.01.2019 | 15:02
Upozorenje  Civilne zaštite
"Snijeg u Republici Srpskoj otežava saobraćaj i tempo redovnih tokova života u Republici Srpskoj. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, za sada, nema informacija o ugroženim ljudskim životima i materijalnim dobrima", objavila je Civilna zaštita Republike Srpske na svom sajtu.

Iz RHMZ Republike Srpske u Civilnu zaštitu stigla je najava novog snijega za sutra (petak, 25. 1.2019.) sa obilnijim padavinama u istočnom dijelu Republike Srpske. Tamo se očekuje rast snježnog pokrivača. Na zapadu Srpke biće slično vrijeme, a na jugozapadu nešto manja akumulacija novog snijega ali zbog prethodnog, te jakog vjetra, snježni pokrivač će se povećati.

U planinskim predjelima prognozira se jak sjeveroistočni vjetar, povremeno olujne jačine, preko 17 m/s (40 – 65 km/čas). Mogući su smetovi. Vrlo jak vjetar očekuje se i u Hercegovini. Biće hladno, naročito u planinama.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) skreće pažnju službama za održavanje puteva u zimskim uslovima, nadležnim organizacijama za isporuku energenata i vode potrošačima da uzmu u obzir najavljene meteorološke uslove kakao bi svoje zadatke efikasnije izvršili.

"Građanima savjetujemo da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa ovim potencijalno opasnim vremenskim uslovima. Prema nalogu direktora RUCZ RS dva naša spasilačka tima (GSS) su u pripravnosti dok u pojačanom režimu rada obavljamo svakodnevne zadatke", kažu u Civilnoj zaštiti.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Braca

24.01.2019 15:29

Reče Međed i uze lopatu......

ODGOVORITE
Name

Ako bude

24.01.2019 15:56

Ako bude cupavo i da traje duze srecom imamo robne rezerve!Sta nemamo???Al nas predsjeenim nas brani,od svih,od stranih uticaja,obojenih revolucija,mijesanja ambasada,untrasnjeg faktora,od sda,od sds,od PRAVDE ZA DAVIDA ✊✊,tako da nam robne rezerve inne trebaju.On je Tarzan,ne ne,on je Cita!

Name

Koga

24.01.2019 17:56

briga za narod ,butno je da uposlenici cvz prime platu.. Šta ako u selima dođe do manjka brašna i određenih namirnica? U magacinima rr ima dovoljno za 10 godina... bagra je i rr dovela do propasti..