AO: Cicipas nastavio bajku i plasirao se u polufinale!

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, nastavio je turnir iz snova u Melburnu i plasirao se u polufinale Australijan opena.  Cicipas nastavlja da živi san: Da li je spreman za Rafu? Mladi Grk na Australijan Openu pobedio Roberta Bautistu Aguta i izborio prvo grend slem polufinale u karijeri. Tamo će ga čekati pobednik meča Nadal - Tijafo.

Tenis 22.01.2019 | 10:15
AO: Cicipas nastavio bajku i plasirao se u polufinale!
Cicipas je nakon senzacionalne pobede nad Rodžerom Federerom nastavio u istom ritmu i savladao Roberta Bautistu Aguta, rezultatom 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7-2).

Momak iz Atine nastavio je da pomera granice i ispisuje istoriju grčkog tenisa, a što je možda i još važnije, pobrao je simpatije navijača koji mu pružaju veliku podršku.

Postao je najmlađi Grend slem polufinalista od Novaka Đokovića (US open 2007), kao i najmlađi polufinalista Ozi opena od 2003. godine i Endija Rodika. 

Španac je imao svojih prilika jer je u svakom od prva tri seta imao vođstvo 4:2, ali je uspeo da dobije samo jedan. Stefanos je pravio preokrete u prvom i trećem, pa je u "srećnom" četvrtom setu došao do trijumfa. 

Cicipas je inače sve pobede na ovogodišnjem turniru ostvario rezultatom 3-1, a sada je odlučujući korak napravio u taj brejku u kojem je potpuno dominirao. 

Bautisti Agutu je prepustio samo dva poena i pokazao da ima šampionski gen, kao i dovoljan kvalitet da u kontinuitetu nastupa na velikoj sceni. 

On će se u borbi za polufinale sastati sa pobednikom meča Rafael Nadal – Frensis Tijafo. 

Osim rezultata karijere na jednom od četiri najveća turnira u tenisu, imaće još jedan razlog za zadovoljstvo jer će doći nadomak top 10 na ATP listi.

Prvi finalista ovogodišnjeg Australijan Opena je Stefanos Cicipas. I to prvi put u karijeri.

Grk je posle eliminacije Rodžera Federera u četvrtom kolu, pobedio i Roberta Bautistu Aguta u tri seta i izborio mesto među četvoricom najboljih u Melburnu.

Momak, rođen pre 20 godina u Atini, nadigrao je Španca rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 6:4, 4:6, 7:6 (7:2), posle tri sata i 19 minuta igre.

"Ovo sve izgleda kao bajka. Kao da živim san. Sve ovo je veoma dirljivo, ali možda, ipak, ne previše, jer znam koliko sam radio za sve ovo", poručio je mladi Grk.

On je imao veliki izazov da posle eliminacije svog idola i branioca trofeja u Melburnu, Rodžera Federera, povrati koncentraciju i ode korak dalje.

"Bila je to zaista neverovatna pobeda kojom sam skrenuo pažnju javnosti, ali sam želeo da ostanem koncentrisan i na ono što sledi. Zato sam srećan što sam i u četvrtfinalu odigrao dobro i pokazao da taj trijumf protiv Federera nije bio slučajnost", naveo je Cicipas.

Sa 20 godina i 168 dana Cicipas je postao najmlađi teniser koji je izborio polufinale Australijan Opena posle Endija Rodika 2003. godine, kada je imao 20 godina i 149 dana.

On je i najmlađi učesnik polufinala nekog grend slema još od 2007. godine, kada je Novak Đoković nastupao u toj fazi na US Openu i u tom trenutku imao 20 godina i 110 dana.

"Sve ovo čini se kao nestvarno. Moj tim me je pitao koji mi je cilj ove sezone, a ja sam rekao polufinale grend slema i odmah pomislio kako je to lud odgovor... Ali nije, to je stvarno, i dešava se", rekao je 15. igrač sveta.

Cicipasa u borbi za finale čeka novi izazov, ali posle svega što je napravio, ne treba reći i nemoguć.

Rival će mu biti pobednik duela između Rafaela Nadala i Frensisa Tijafoa, koji je već napravio mnogo iznenađenja u Melburnu, stigavši do četvrtfinala kao jedini igrač koji nije nosilac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar