Lopatom razbila staklo na autobusu

Ženska osoba inicijala E. S. uhapšena je juče u Sarajevu nakon što je oštetila autobus Centrotransa, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Kako piše u saopštenju MUP-a, juče u 14.25 sati, Peta policijska uprava obaviještena je da je na autobuskom terminalu, u ulici Harisa Merzića, opština Ilidža, nepoznata ženska osoba, lopatom razbila staklo na autobusu marke Isuzu, vlasništvo firme "Centrotrans" d.d. Sarajevo.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode E.S. (40) nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave poolicije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Izvor: N1

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Dnc

09.01.2019 17:38

I.ZA.TO.IMA.RAZLOG.STO

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.