EK: Loše vijesti za Partizan...!

Valensija bez Dubljevića, a Asvel bez Bilana! Crno-beli će osluškivati vesti iz Sankt Peterburga i Trenta gde će gosti igrati oslabljeni.

Košarka 18.12.2018 | 15:30
EK: Loše vijesti za Partizan...!
Košarkaši Partizana bore se za plasman u Top 16 fazu Evrokupa, ali i pre meča sa Turk Telekomom u sredu mogli bi znaju tačno na čemu su jer zavise od ishoda preostale dve utakmice Trento - Valensija i Zenit - Asvel. A iz Valensije stižu loše vesti za crno-bele koji se nadaju pobedi španskog kluba – najbolji košarkaš te ekipe Bojan Dubljević zbog povrede neće putovati u Italiju, a iz istog razloga za Valensiju protiv Trenta neće igrati ni Đoan Sastre, odnosno Fernando San Emeterio.

Dubljević je do sada u Evrokupu na devet utakmica prosečno beležio 10,7 poena i 4,9 skoka. Fernando San Emeterio imao je prosek od 7,9 poena i 1,6 skokova, dok je Sastre ionako zbog problema sa povredama odigrao samo dva meča u Evrokupu sa prosečnim učinkom od pet poena.

Trento ni u slučaju pobede ne može da se plasira u Top 16, ali može i te kako da zagorča život Partizanu.

Istovremeno, crno-beli će gledati i ka Sankt Peterburgu i navijaće za pobedu Asvela. Ali, poslednje informacije iz Francuske glase da trener Zvezdan Mitrović na put nije poveo Mira Bilana i Dejvida Lajtijakojima je potreban odmor.

Lajti je do sada u Evrokupu prosečno beležio 8,4 poena i 3,3 asistencije, dok je Bilan imao učinak od 11,4 poena i 5,8 uhvaćenih lopti.

Utakmica Zenit - Asvel igra se u utorak od 18 sati, a duel Trento - Valensija na programu je od 20.30.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar