Brisel: Merkel zbunila novinare

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je nakratko zbunila novinare u Briselu kada je izgledalo da će da kaže da će raditi protiv ostanka Velike Britanije u EU nakon eventualnog drugog referenduma, javlja Rojters.

Svijet 14.12.2018 | 20:59
Brisel: Merkel zbunila novinare
"Naravno da ćemo to uzeti u obzir. Znate da se spremamo za takvu mogućnost, ali u smislu šta je u našoj moći i za šta možemo da preuzmemo odgovornost, učinićemo sve da obezbijedimo da se to ne desi", rekla je Merkel prije nego što se zakašljala.

Agencija navodi da je Merkelova, koja je bila vidno prehlađena tokom dvodnevnog samita EU u Briselu, izgleda mislila da su je novinari pitali šta će uraditi u slučaju da ne dođe do sporazuma o Brexitu, a njen portparol je odmah izjavio da nije dobro čula pitanje i da je preformulisala odgovor.

"A, OK. To je potpuno spekulativno pitanje i ja nikada ne odgovaram na takva", rekla je Angela Merkel.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mimi53

14.12.2018 23:43

Boze kako mi nemamo takav umni kapacitet da nam vodi drzavu.PORED OVIH PROPAST.

ODGOVORITE
Name

Kik

15.12.2018 18:40

Da znas pravu istinu o ovim " inteligentnim " ne bi ih pozelio ni najgorem neprijatelju.

Name

Dewac

16.12.2018 10:33

Ljubim ti Ruku Angela.Hljebom me hranis dala si mi slobodu i sva prava.Pocrkajte Ovcice u svojim Banana drzavicama.Bice vam kako Jaki kazu .Ona kad kaze dosta vise igre na sugavom Balkanu onda je The End nema para a stime i vasih drzavica koje zive na KREDIT.

ODGOVORITE