Vrata Nou Kampa su zatvorena za NJEGA!

Pet jakih razloga zbog kojih Nejmar ne može ponovo u Barselonu. . .  Brazilac prema mišljenju katalonskih medija neće ponovo nositi dres Blaugrane!

Fudbal 06.12.2018 | 20:00
Vrata Nou Kampa su zatvorena za NJEGA!
Niko nikad nije zvanično poručio da su Nejmaru vrata povratka u Barselonu zauvek zatvorena, niti iko može da tvrdi da se to nikada neće dogoditi, ali katalonski Mundo Deportivo piše da postoji pet prilično jakih razloga zbog bi takav pokušaj bio utopija.

Prvi razlog je onaj najdirektniji. Nejmarov odlazak nije bio adekvatan, sakrio je svoje namere, slagao sve je, potom je plaćena klauzula i jednostavno je otišao, bez ikakvog obrazloženja ili pozdrava.

Pod broj dva, brazilski as još uvek ima otvorenu tužbu protiv Barselone od koje zahteva neisplaćeni bonus od obnove ugovora koji je parafirao godinu dana pre odlaska.

Pod trećom stavkom navodi se "fudbalski učinak"?! Novinari Munda smatraju da je on tokom četiri godine boravka na Nou Kampu bio daleko ispod očekivanog. Mesi je ostao lider tima, a Nejmar u sporednoj ulozi. Po njihovom mišljenju, tako je i u Parizu, gde se nije izborio za ulogu lidera, već je dodatno narušio svoj ugled simulacijama i "pozorišnim predstavama".

Kao četvrti razlog navodi se Usman Dembele. Brzina, razlika u godinama, Barselona u francuskom fudbaleru vidi igrača od kojeg se može napraviti vanserijski fudbaler.

I konačno pod brojem pet - Naser al Kelaifi. Gazda Pari Sen Žermena neće odustati od svog najskupljeg pojačanja. Ako ga je već kupio, neće ga tako lako pustiti. Nikakve molbe ga neće smekšati, on je apsolutni gospodar svog novca.

Nejmar je u Pariz doveden kako bi na Park prinčeva doneo toliko željenu Ligu šampiona. Do sada je odigrao 48 mečeva u svim takmičenjima i postigao 43 gola, od čega 30 u prvenstvu, 10 u Ligi šampiona i tri u dva francuska kupa. Ipak, ostaje da se vidi da li će napraviti razliku u mečevima elitnog takmičenja onda kada se bude igrala sama završnica. Prošle sezone to nije učinio, a da li će ove - ostaje da se vidi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar