Zbog kore od banane - neće više moći na stadion!

Navijač Totenhema uhapšen zbog toga što je bacio koru od banane prema igračima Arsenala potišten zbog poraza u londonskom derbiju.

Fudbal 05.12.2018 | 14:00
Zbog kore od banane - neće više moći na stadion!
Uhapšen zbog kore od banane. Kore od banane. KORE OD BANANE!!!

Namerno smo tri puta ponovili ovaj "huliganski ispad". Nama se to čini kao nešto potpuno neverovatno, ali na stadionima u Velikoj Britaniji to je ozbiljan prestup, koji dobija rasističku konotaciju (što je tek težak prekršaj).

Zbog te kore od banane, navijač Totenhema, frustriran zbog poraza svog tima od Arsenala (2:4) u velikom londonskom derbiju, završio je u policiji, a vrlo je verovatno da će mu trajno biti zabranjeno da dolazi na stadion!

Sa dela tribina za gostujuće navijače, u ovom slučaju Totenhema, kora od banane je doletela nakon što je Pjer-Emerik Obamejang postigao četvrti gol za Arsenal i stavio tačku na derbi, u kojem su "pevci" imali prednost na poluvremenu.

"Ovakvo ponašanje je potpuno neprihvatljivo i navijač o kojem je reč dobiže trajnu zabranu dolaska na stadion", izjavio je portparol Totenhema.

Legendarni fudbaler Arsenala, sada kolumnista i komentantor Bi-Bi-Si-ja (BBC), Jan Rajt, izjavio je da je mnogo puta u karijeri igrao protiv Totenhema i da je trpeo razne uvrede, ali nikada na rasističkoj osnovi.

"Sada Totenhem mora da ispašta, jer je jednom idiotu to palo na pamet da uradi. Ovo nije osramotilo samo Totenhem, već i Premijer ligu, jer su te slike obišle svet", rekao je Rajt.

To nije bio jedini incident. Nakon što je Arsenal preokrenuo, dogodila su se koškanja na tribini gde je moguć bliski kontakt navijača dva kluba. Pojedine pristalice Arsenala su upalile dimne bombe, a prema izveštajima iz Engleske - dvojica su zbog toga uhapšena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar