“Panafleks MV” ide u likvidaciju

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini održano je ispitno i izvještajno ročište u predmetu stečajnog postupka nad firmom “Panafleks MV”. Utvrđeni su troškovi stečajnog postupka u iznosu od 2. 070 maraka. Procjenitelj je izračunao da ukupna oprema, alati, sitan inventar vrijede 7. 000 maraka.

Republika Srpska 03.12.2018 | 12:50
“Panafleks MV” ide u likvidaciju
“Imamo jednu ponudu od `KT Motor`, Brčko i Odbor povjerilaca i Skupština povjerilaca su donijeli odluku da se to proda njima. Kada se taj iznos proda i kada se vrati pokretaču stečajnog postupka iznos od 5.000 maraka, ostaće veoma mali iznos za podjelu povjeriocima”, kaže Nebojša Matić, stečajni upravnik “Panafleksa MV”.

Postoje tri povjerioca: Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Poreska uprava Republike Srpske i “Oktan promet”.

U narednih mjesec dana stečajni postupak će biti okončan, a pravni subjekat likvidiran, kaže Matić i dodaje da već dvije godine ova firma nema zaposlenih, nema imovine.

Bio je samo taj potrošni materijal, repromaterijal, alati, neka stara oprema, što po ocjeni vještaka vrijedi 7.000 maraka.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nekad u BN

03.12.2018 12:42

Sto Tito izgradi to bagra rasturi . Radio sam ovdje u ovoj firmi prije rata . Plata je bila bolja nego u da si u Njemačkoj radio. Bila je privilegija radit u ovoj firmi . Ljudi su bili ponosni da rade u “Mladosti” kako se nekad zvala firma. Šećerana propala jer su svi seljaci koji su radili tamo ljeti radili na zemlji ( tad uzmu bolovanje) a zimi kao rade u šećerani .. Šećerana je imala ogroman kapacitet pa se šećerna repa morala uvozit . U Bn danas nema ni jedne proizvodne firme da posluje pozitivno. Kurjak , Zenit, Stolar, Mladost, Sava , Fabrika armatura..sve otišlo u pm. Sinobus za Sid uvijek bio krcat putovalo se i trgovalo ..

ODGOVORITE
Name

Roki

03.12.2018 14:58

Ovo je istina kako taj vlasnik Mitrovic da uzme sve sebi sto je 600 radnika stvaralo 50 godina. Neka mu bude na dusi 600 radnika koji su stvorili fabriku savitljivi cijevi prokleto mu bilo.

Name

slobodni tesar

03.12.2018 14:59

poslije Tite je nastupio period Srbovanja,niko to nije unistio nego sami Srbi,nisu imali vremena radit morali su Srbovat.Ne kaze se dzaba sve u svoje vrijeme.