Tandem koji se nameće: Simić i Stojiljković!

Novi golovi Zvezdinih fudbalera, koji šire optimizam pred derbi u Nišu.

Fudbal 22.11.2018 | 11:15
Tandem koji se nameće: Simić i Stojiljković!
Gde su stali pre pauze zbog termina za reprezentacije, nastavili su po povratku na teren.

Veljko Simić i Nikola Stojiljković bili su strelci za Crvenu zvezdu pre 11 dana protiv Dinama iz Vranja, po jednom, a onda ponovo i ove srede protiv TSC-a u osmini finala Kupa Srbije (4:1). Prvi dvaput, drugi opet jednom. Simić za šesti, Stojiljković za peti gol od dolaska u Zvezdu.

Četvrti gol za crveno-bele ove srede, iz penala u nadoknadi, dao je Dejan Joveljić. Mladi centarfor sam je naterao protivničkog igrača na prekršaj, a potom bio precizan za svoj četvrti gol ove sezone u seniorskom timu.

"Jako bitna pobeda pošto je Kup eliminaciono takmičenje u kome nema mesta za popravni. Došli smo do četvrtfinala, znamo da nam je osvajanje Kupa jedan od ciljeva ove godine, tako da nas sve raduje što uspešno prelazimo prepreku po prepreku. Čestitao bih TSC-u na igri koju su prikazali na 'Marakani', pokazali su se bolje nego mnoge superligaške ekipe. Želim im sve najbolje u borbi za plasman u najviši rang takmičenja, smatram da im je tu mesto", izjavio je Simić posle utakmice.

Izjavu je dao i Stojiljković.

"Najbitnije je da smo prošli dalje, savladali neugodnog rivala, pretendenta na plasman u Superligu. Poveli smo u prvom poluvremenu, a mojim pogotkom sve je bilo još lakše. Na kraju smo ostvarili lep rezultat i idealnu uvertiru pred gostovanje u Nišu, drugoplasiranom timu prvenstva".

Zanimljivo, gol za 3:1 bio je 23-godišnjem Simiću prvi glavom u profesionalnoj karijeri.

"Drugi pogodak mi je definitivno draži, jer nisam navikao da u stilu špica dajem golove glavom. To je i za mene bilo iznenađenje, kao i za moje saigrače. Ne sećam se da sam, od kada sam u seniorskom fudbalu, postigao ovakav gol. Velike zasluge idu i Gobeljiću koji mi je uputio odličan centrašut, oštar, lopta mi je išla pravo na glavu tako da i nije bilo mnogo teško".

Poreg golova, Veljko Simić je upisao i asistenciju, kada je proigrao baš Stojiljkovića za 2:0.

"Svaki pogodak mi znači. Radujem se što ulazim u formu i hvatam ritam koji nisam uspeo zbog povreda. Ostvarujemo dobre rezultate, ekipa igra odlično i pogoci u tom slučaju dolaze sami od sebe. Značila nam je i reprezentativna pauza, dodatno smo se odmorili i pripremili. Radili smo dva puta dnevno i spremni dočekujemo naredne obaveze", istakao je tri godine stariji Stojiljković.

Crveno-belima sledi odlazak u Niš. gde će u subotu od 19 časova igrati protiv drugoplasiranog Radničkog (prenos na TV Arena Sport), a potom i put u Italiju, gde ih u sredu čeka duel sa Napolijem u Ligi šampiona.

"U odličnom raspoloženju i puni samopouzdanja nakon pobede otići ćemo u Niš, uvek je bitno pobediti prvu utakmicu nakon pauze. Sastaćemo se sa drugoplasiranom ekipom u ligi, sigurno nam neće biti lako. Moramo da budemo fokusirani samo na nju, nećemo razmišljati šta nas očekuje naredne nedelje. Sada nam je cilj da donesemo tri boda iz Niša", najavio je Simić, a svoja očekivanja izneo je i Stojiljković:

"Sledi nam neugodno gostovanje Radničkom, kvalitetnoj ekipi koja je poslednji put poražena baš na našem stadionu. Duel u Nišu posebno je važan jer posle njega sledi poslednje gostovanje u grupnoj fazi Lige šampiona i iskreno se nadam da ćemo u Napulj krenuti uz niz od sedam pobeda".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar