Pretežno vedro i toplo vrijeme

Ostaje sunčano i pretežno vedro i ovoga dana u našoj zemlji, te i dalje toplo za ovo doba godine. Ujutro umjereno oblačno i maglovito, najsvježija jutra biće na sjeveroistoku.

Republika Srpska 09.11.2018 | 07:11
Pretežno vedro i toplo vrijeme
Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova. Minimalne temperature kretaće se od 3 do 10 stepeni, maksimalne dnevne od 15 na zapadu i severu do 20 na jugu. Trebinje najtoplije danas.

Nema značajnijih promjena u prognozama meteorologa kada je u pitanju neka dugoročna prognoza. Ovakve vremenske prilike zadržavaju se sve do druge polovine naredne sedmice.

Sutra se očekuje malo do umjereno oblačno u jutarnjim časovima, a tokom dana pretežno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i dalje toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura vazduha od 4 do 12, u planinama oko 3 stepena. Najviša dnevna temperatura od 16 do 18 .

U Nedelju: Ujutro malo do umjereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i dalje toplije od prosjeka za ovo doba godine.

Minimalna temperatura vazduha od 6 do 11. Najviša dnevna od 17 u brdskoplaninskim predjelima do 20 na severoistoku. Bijeljina najtopliji grad ovoga dana.

Prvoga dana naredne nedjelje i dalje toplo i pretežno vedro. Jutarnje temperature kretaće se od 6 do 8 stepeni. Maksimalne od 18 na zapadu do 20 na istoku i jugu.

Na zapadu zemlje uglavnom sunčnano sa prolaznim oblačnostima tokom dana. Minimalne temperature će se kretati od 5 do 7 stepeni, maksimalne od 15 do 17.

Na istoku nakon hladnog jutra stiže toplo vrijeme. Očekuju nas duži sunčani intervali tokom dana. Minmalne temperature od 1 do 5 stepeni, maksimalne dnevne od 14 do 18.

Na jugu se očekuju duži prijatno toplo i stabilno vrijeme. Jutarnje temperature kretaće se od d 4 do 9 stepeni, maksimalne od 13 do 20.

U Federaciji Bosne i Hercegovine ovoga dana takođe pretežno vedro i sunčano. Minimalne temperature od 5 do 10 stepeni. Maksimalne od 15 do 19 koliko će biti na krajnjem jugu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar