Federer: Psihički sam bio kao pacov!

Rodžer Federer, švajcarski teniser, pričao je o svojoj prošlosti i problemima koje je imao.

Tenis 08.11.2018 | 16:30
Federer: Psihički sam bio kao pacov!
Federer je 2003. godine osvojio svoj prvi Grend slem, Vimbldon, ali je na prethodnom, Rolan Garosu, ispao već u prvom kolu.

Federer se prisetio tog turnira i poraza od Luisa Horne i sada kaže da nije bio dovoljno mentalno stabilan u tom periodu svoje karijere.

"Protiv Horne sam izgubio prvi set i rekao sebi: 'Kako da pobedim na ovom meču? Čak iako nekako uspem, nema šanse da odigram još šest mečeva u pet setova'. Tada sam bio svetski 'broj šest', a nisam bio spreman da odigram sedma mečeva u pet setova. Tada sam se toga malo i stideo i pomislio: 'Zašto uopšte igras Rolan Garos ako ne možes da ga osvojiš?'", rekao je Federer.

Rodžer je posle tog meča bio dosta kritikovan, verovatno čak i opravdano, ali je on odlučio da se posveti samo treniranju.

"Mislim da sam psihički bio kao pacov. Bio sam veoma 'tanak', bez 'glave'. Ipak, na kraju sam dosta toga naučio – švajcarski mediji su me kritikovali a ja sam odlučio da ne čitam novine i narednih mesec dana sam se fokusirao samo na trening, što mi se kasnije i isplatilo", jasan je Federer.

Petnaest godina kasnije može se zaključiti da je Federer prevazišao sve svoje psihičke barijere.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar