Pozlaćeni pustinjski orao, zolje, panciri i Bronzani bombarder!

Tako se brani kuća u Alabami! WBC prvak Dionte Vajlder nije naoružan samo razornim udarcima, većposeduje čitav arsenal uglavnom zabranjenog oružja!

Ostali sportovi 10.11.2018 | 12:30
Pozlaćeni pustinjski orao, zolje, panciri i Bronzani bombarder!
Nema sumnje da je aktuelni WBC prvak u teškoj kategoriji Dionte Vajlder imao strašno težak život, od siromaštva u rodnoj kući u Alabami, preko opasne bolesti ćerke zbog koje je ostavio koledž i potencijalnu karijeru košarkaša, i zbog para stavio rukavice na ruke i krenuo da mlati.

I to kako - iako drži najcenjeniji šampionski pojas u svetu boksa, Amerikanac još nije poražen nakon 40 mečeva u profi ringu, a pritom je 39 puta naterao sudiju da prekine borbu. Razbijač kakav se retko rađa, sada kada se obogatio je čini se uplašeniji za život i ono što je stekao nego ikada. Jer šta reći onda na njegov kućni arsenal koji je prikazao u šok-intervjuu za BT-sport!?

Trebalo je to da bude još jedno dosadno upoznavanje TV javnosti sa bogatstvom koje poseduje jedna sportska zvezda, nešto što smo gledali "milion puta" na raznim muzičkim televizijama, ali se Bronzani bombarder potrudio da ipak malo začini stvari. Jer dok je prikazivao TV ekipi koje sve to automobile drži u garaži, kakvu su im felne i koliko je uložio na njihovo "budženje" odjednom je ispod duksa izvukao ogroman pozlaćeni pištolj, a sa njim i klasičnu "zolju", to jest bazuku. Malo je reći da se voditelj na kratko uspaničio kada je video sa čime raspolaže trenutno najmoćniji nokauter sveta.

"Ne treba mi ni policija, niti bilo ko drugi! U Americi može sve da se kupi, ne znam da li je legalno, ali možeš da imaš šta hoćeš", rekao je dvometraš i Taskaluze, "Obično idem u streljanu, ali ću je uskoro napraviti i u kući. Opušta me kada pucam iz oružja, ima na mene terapeutsko dejstvo. Imam mnogo oružja, čak i još jedan ovakav pozlaćeni pištolj (Desert igl - Pustinjski orao prim. ur). Volim da ih rasklopim i očistim, a kupio sam i pancirne prsluke"

Vajlder je očigledno malo zastranio u ljubavi prema oružju, ili je pak uplašen za sebe i porodicu pošto dolazi iz najsiromašnije oblasti SAD, jer Alabama je po nekim merilima "zemlja Trećeg sveta unutar velesile". Većinsko afro-američko stanovništvo, među kojima je i on, uglavnom živi ispod granice siromaštva, tako da su pljačke i prepadi uobičajena stvar.

Američkom razbijaču taj arsenal ipak neće pomoći u noći između prvog i drugog dana decembra kada u Los Anđelesu kada ukršta rukavice sa Tajsonom Fjurijem. Nekadašnji vlasnik šampionskih WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva, postao je opštepoznat kada je pobedio 2015. na poene Vladimira Klička, da bi posle toga doživeo pad usled raskalašnog života i depresije. Britanac se sada vratio, zabeležio tri pobede (i on je neporažen 27-0) i dobio priliku da se na "gostujućem terenu" okruni WBC krunom. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar