Tajson Fjuri boksuje i troluje!

Čuveni borac dobio zabranu od Vikipedije pošto je prečesto "uređivao" stranicu Vladimira Klička.

Ostali sportovi 09.11.2018 | 14:30
Tajson Fjuri boksuje i troluje!
Par dana manje od mesec dana ostalo je do jednog od najočekivanijih boks mečeva ove godine, sudara WBC šampiona Dionteja Vajldera i Tajsona Fjurija, slikovitog Engleza koji, čini se svakim svojim potezom i izjavom ume da skrene pažnju javnosti. A kako i ne bi kada je zaista urnebesan.

Nekadašnji vlasnik šampionskih WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva, postao je opštepoznat kada je pobedio 2015. na poene Vladimira Klička i "oteo" mu tu kolekciju koju smo nabrojali. Nije se dugo zadržao na tronu, pre svega zbog psihičkih problema (depresija), ali se sada vraća. I to ponovo u velikom stilu, a to znači da nije samo boks u pitanju.

Otvoren kakav jeste, spreman da javnosti otkrije sve što ga pita, pa i više od toga u nedavnom intrevjuu je izzjavio nešto zaista čudesno:

"Voleo sam da idem na Vikipediju, da prepravljam profile pošto sam želeo da pokažem svima da to može da se uradi. Otvoriš sajt, promeniš sadržaj. To može i sa mojim profilom. Najviše sam to radio sa profilom Vladimira Klička i onda sam dobio zabranu!", kroz osmeh se prisetio engleski bokser, "Ali, neko sada meni prepravlja profil i stalno piše da sam u penziji, a moji ljudi to onda ispravljaju... Smešno je to jer ja zapravo nikada pre toga nisam uređivao moj Viki profil."

Fjuri nije klasičan Englez, već je Traveler, to jest Čergar što je posebna nacionalna grupa na britanskim ostrvima, poreklom iz Irske, koja pritom sebe zove Ciganima. Vrlo su slični našim Romima po shvatanju života, te ga to čini i posebnim, ali i kako to često biva, omraženim. Upravo zato su ostrvljani oštro podeljeni na one koje ga podržavaju i na ostale koji ga bukvalno mrze, iako je u pitanju zaista simpatičan momak, ali i fantastičan borac koji i dalje nema poraz u profi karijeri (27-0).

Meč između Fjurija i Vajldera održava se 1. decembra u Los Anđelesu, a na talonu je WBC pojas.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar