Bekali od djece tražio 70:0 ili bar 7:0! Kad ono...

I obećao je prodaju kluba ako ne pobedi – naravno da je ispao! Dunarea prošla dalje!

Fudbal 01.11.2018 | 23:41
Bekali od djece tražio 70:0 ili bar 7:0! Kad ono...
Dinamo je ispao od trećeligaša i činilo se da ništa ne bi moglo da popravi raspoloženje navijačima. Ništa osim FCSB-a, koji pravno nema nikakve veze sa Steauom, ali ga svi zbog Điđija Bekalija poistovećuju sa Dinamovim večnim rivalom. Jer FSCB, finansijski najmoćniji klub Rumunije, ispao je iz Kupa samo dva sata nakon eliminiacije drugog velikana iz Bukurešta. Dunarea, koja se ove sezone domogla rumunske prve lige, slavila je sa 2:1.

Govorio je gazda Bekali da je u dogovoru sa trenerom Nikoleom Dikomshvatio da nema potrebe da igra sa prvim timom i rizikuje povrede. Rekao je da bi njegov klub mogao da Dunareu – pod uslovom da je shvati ozbiljno – mogao da savlada sa 70:0. Tražio je barem 7:0. Obećao da će prodati klub ne samo ako ne pobedi, već i ako pobedi sa manje od tri razlike.

Takva arogancija morala je da mu se obije o glavu. Kombinovani sastav gostiju dva puta je ispustio iz vida štopere Dunaree. Prvo 193 centimetara visoki Alin Seroni, pa 15 centimetara niži Alin Dobrosavljevići.

Poraz FSCB-a ublažio je Kristijan Dumitru. Tek mu je 16 godina. Ako ste se pitali kako je ovo moguće.

Na golu je bio 19-godišnji Andrej Vlad, bio je tu i njegov vršnjak Olimpiju Morucan, pa verovali ili ne i jedan 15-godišnjak Janis Stojka... Sa klupe su ušli Aleksandru Bodea (17), Kristijan Dumitru (16), godišteTudora Moldovana nismo ni uspeli da pronađemo...

Besneće Bekali. A mogao bi da besni samo na sebe. I ne, neće taj prodati klub. Nego mu jednostavno nije stalo do Kupa.

Kup Rumunije, osmina finala:

Mijerkureja Čuk – Dinamo 3:3 (2:2, 0:0), u penal seriji 6:5
Dunarea – FCSB 2:1 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

acogz

02.11.2018 07:15

Pomisliće neko ko se ne razumije u sport da je istina da FCSB nema nikakve veze sa Steauom, a ustvari su oni stvarni naslednik Fudbalskog kluba Steaua koji je bio šampion Evrope, ali zbog gubitka spora sa državom su morali da se odreknu prava na ime i nasleđe. Nevjerovatno, ali istinito!

ODGOVORITE