Pojačane mjere bezbjednosti u KS

Nakon ubistva dvojice policajaca, povećan je broj pripadnika MUP-a KS na ulicama glavnog grada BiH, a naročito na liniji razgraničenja s Istočnim Sarajevom.

Bosna i Hercegovina 27.10.2018 | 15:37
Pojačane mjere bezbjednosti u KS
Podsjetimo, juče su automafijaši brutalno ubili Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, a jutros je policijski komesar u Kantonu Sarajevu Mevludin Halilović najavio da je MUP KS podigao nivo pripravnosti na najveći nivo.

Naš fotoreporter zabilježio je pojačano prisustvo policajaca s dugim cijevima, naročito na izlazu iz Sarajeva prema Istočnom Sarajevu.

(Vijesti / Avaz)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Skeptik

27.10.2018 14:53

I dalje sam skeptik u vezi zvanične verzije da su ubice automobilska mafija i još iz Republike Srpske. Nisam čuo do sada da kradljivci automobila nose sa sobom Kalašnjikove. Ipak ubijati ljude a pogotovo policajce zbog jednog automobila vrijednosti nekoliko desetina hiljada maraka je prosto ne vjerovatna. Ako se to ipak pokaže istinito onda to znači da cijela BiH ulazi u jedno novo razdoblje, koje nije viđeno od rata, u kome ljudski životi ne vrijede ama baš ništa.

ODGOVORITE
Name

Re Skeptik

27.10.2018 15:02

Nije to cudo. U americi se ubijaju ljudi na ulicama zbog 100 dolara tj. pljackasi ubijaju oni ulicni. Tako da nije nista cudo, postoje ekstremisti koji su spremni na sve.

Name

SA

27.10.2018 15:14

Druže, gledao sam s prozora jedne noći prije dvije godine, pokušaj krađe bmw-a, dvojica s automatima stražare dok treći obija auto, dok sam ja uzeo za telefon da zovem policiju patrola je već došla, vjerovatno je neko ranije nazvao, ovakvih primjera u Sarajevu ima stotine, pa prije par mjeseci jedan policajac je upucan u ruku a drugi pregažen autom takođe prilikom pokušaja pljačke. Ako sad nešto ne poduzmu radikalno onda j.. nas sve zajedno

Name

Re re skeptik

27.10.2018 15:26

To smo htjeli, sve americke vrijednosti uvozimo.

Name

Milenko

27.10.2018 15:54

Kakve Američke vrijednosti uvozimo ? U Americi postoji zakon i za svakoga je podjednak. Hiljade slučajeva u Bosni nisu riješeni zbog korumpiranog sistema. U Americi koja je “izvor demokracije “ postoji u nekim državama smrtna kazna a nas ( svi koji nismo u EU ) uslovljavaju da to ne bude kod nas da bi bili dio EU. Najveći problem ove države je korumpirana vlas na svim nivoima i njihova bahatost prema običnim građanima. Ako se policija koja je zakon i koja treba da stoti građane ne moze da odbrani od takvih , sta onda treba da misle obični ljudi. Nista bez kuke i motike i da svi zajedno smijenimo sve one koji nam ovo godinama serviraju.

Name

Nostradamus

27.10.2018 17:34

Bravo Milenko ovaj sto pise kako je to u Americi normalno je mozda potencijalni novi ubica nekog obicnog covjeka ili policajca.

Name

Ružna sjećanja

27.10.2018 15:55

Ova slika me podsjeća na početak 92.godine, na grupe naoružanih po Sa i barikade, kad nisi znao šta te može snaći. Ovo nije način borbe protiv kriminalaca, neće im ti isti sad doći na nišan. Sa druge strane, u nama, hradjanima, se stvori nemir i ružan osjećaj, jer oružje budi teške asocijacije, za sve nas, ratne stradalnike...

ODGOVORITE
Name

Sale

27.10.2018 16:54

Podrska polici i veca ovlastenja u nocnoj smijeni sva vozila da imaju duge cevi

ODGOVORITE