Barsa će ovako dočekati Real...

Katalonski klub će obojiti Nou Kamp pred "El klasiko".

Fudbal 26.10.2018 | 08:45
Barsa će ovako dočekati Real...
Barselona i Real Madrid u nedelju će odigrati "El klasiko" u 10. kolu Primere.

Taj meč, bez obzira na stanje na tabeli, praznik je fudbala, ne samo u Španiji, i navijači ga očekuju sa nestrpljenjem.

Barsa je kao najavu tog duela objavila kratak video koreografije koja će biti prikazana na Nou Kampu, uz slogan "Mi bojimo fudbal".

Za Real će to biti izuzetno važna utakmica, jer španski mediji već danima pišu da bi upravoona mogla da odluči o sudbini trenera Đulena Lopetegija. Čelnici šampiona Evrope posle tog duela trebalo bi da donesu odluku da li će strateg Madriđana biti smenjen posle slabih rezultata ove sezone.

Na drugoj strani Ernesto Valverde moraće da spremi specijalnu taktiku protiv najvećeg rivala, budući da neće moći da računa na pomoć najboljeg igrača Lionela Mesija, koji je polomio podlaktičnu kost pre četiri dana na meču protiv Sevilje i biće van terena tri nedelje.

Biće to prvi "El klasiko" koji će Mesi propustiti od 2007. godine.

Takođe biće prvi posle 11 godina na kojem neće nastupiti dve najveće zvezde Barse i Reala u poslednjoj deceniji. Pored Mesija, neće biti ni Kristijana Ronalda, koji je letos prešao u Juventus.

Barselona "El klasiko" u nedelju dočekuje kao prvoplasirana na tabeli Primere sa 18 bodova, dok je Real na sedmom mestu sa 14 osvojenih bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar