LŠ: Zvezda počinje protiv Pro Reka!

Crveno-beli saznali sve protivnike u Grupi A Lige šampiona.  Zvezda dobila Ferencvaroš i Brešu, prvi rival Pro Reko! Vaterpolisti Crvene zvezde dobili su rivale u Ligi šampiona iz kvalifikacija, nakon što su Ferencvaroš i Breša izborili grupnu fazu elitnog takmičenja.

Ostali sportovi 12.10.2018 | 11:30
LŠ: Zvezda počinje protiv Pro Reka!
Srpski vaterpolo šampion Partizan odustao je ove sezone od učešća u Ligi šampiona zbog nedostatka finansijskih sredstava, nedovoljno konkurentne ekipe i pre svega iskustva od prošle sezone. 

Mesto "parnog valjka" zauzela je Crvena zvezda.

Tim Dejana Savića saznao je imena svih sedam protivnika u elitnom evropskom takmičenju i nema sumnje da Zvezdu čeka težak zadatak.

Može se reći da je beogradski tim ostao i bez sreće prilikom žreba, jer će morati na megdan Pro Reku, Braseloneti, Dinamu iz Moskve, Egeru, Ferencvarošu, Breši i Steaui.  S druge strane, izbegao je vrlo jake i kvalitetne hrvatske timove.

Crveno-beli na početku takmičenja dočekuju najtrofejniji evropski klub Pro Reko, 17. oktobra.

Ferencvaroš, srpskih reprezentativaca Nikole Jakšića i Stefana Mitrovića, opravdao je ulogu favorita i u Grčkoj pobedio Vuljagmeni 12:7 za ukupnih 22:11, dok je Breša izgubila na gostovanju španskoj Terasi 9:8, ali prošla u Ligu šampiona zahvaljujući trijumfu u Italiji 8:4.

U Grupi B su čak tri hrvatska kluba Jadran, Jug i Mladost, zatim Olimpijakos, Špandau, Hanover, Sport i Solnok.

Na završni turnir plasiraće se po četiri ekipe iz svake grupe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar