Adžić: Nisam kriv, vratiću se u Zvezdu!

Crveno-beli odbegli sin kaže da svakoga može da pogleda u oči jer nije ništa pogrešno uradio, a da se isto ne može reći za pojedine ljude iz Zvezdine uprave. . .

Fudbal 08.10.2018 | 12:00
Adžić: Nisam kriv, vratiću se u Zvezdu!
Dok je Crvena zvezda letos stvarala tim za napad na Ligu šampiona i dok su kao na traci atraktivna pojačanja stizala na Marakanu, jedno Zvezdino dete pod dosta čudnim okolnostima krenulo je u suprotnom pravcu. Uveliko su mediji pisali o njegovom odlasku, Anderlehtu i ceni od 800.000 evra, kada je tokom dodele šampionskih medalja deo navijača na našem najvećem stadionu izviždao tog momka. Luka Andžić, dabome. Odlučio je da posle 14 godina napusti klub.

Adžić se u razgovoru za Kurir osvrnuo na taj težak dan, ispričao svoju verziju priče i prokomentarisao teške dane u Briselu po prvi put otkako je napustio Beograd...  

"Nije bilo baš onako kako je predstavljeno u javnosti. Meni su čelnici Zvezde u startu rekli da neće biti mesta za mene. Bio sam toga svestan i morao sam da gledam sebe. Zato sam odlučio da odem, jer nisam želeo da sedim na klupi. Pa, pogledajte Dejana Joveljića, Zvezdino je dete, a nije ni blizu prvog tima, a kamoli startne postave".

Negodovanje dela publike dok je izlazio po medelju i dalje mu para uši. To ne krije. 

"Krivo mi je što sam otišao na takav način. Mnogim ljudima je pogrešno preneto sve ono što je bilo vezano za mene i klub", očigledno je Adžič mislio na navijače. "Mogao sam sve to da izbegnem, da u svlačionici uzmem medalju, ali nisam hteo. Borio sam se za tu titulu i medalju i želeo sam da budem sa saigračima. Svakog mogu da pogledam u oči, a većina njih iz uprave mene ne može. Nisam kriv i opet bih isto uradio".

Bez obzira na to kako je otišao Luka Adžić veruje da će se jednog dana vratiti na Marakanu. 

"Ponavljam, ja sam Zvezdino dete, ali klub nije imao sluha za mene. Lepo su pričali u medijima. Samo pričali... U stvarnosti, nije bilo tako. Jednog dana ću se vratiti. Nisam završio ono što sam hteo. Da budem starter i vođa na terenu". 

U Anderlehtu Luki nije krenulo kako su Belgijanci priželjkivali. Kraljevski klub ima isti status i renome kao Zvezda u Srbiji i neuspeh se ne trpi. 

"U startu sam bio u zaostatku za ekipom, jer sam imao povredu stopala. Usledili su porazi i normalno je da smo pod pritiskom javnosti. Mene su stavili u prvi plan, jer su dosta očekivali. Voleo bih da sude o meni tek kada dobijem šansu. Ne nerviram se zbog toga, kritike su sastavni deo sporta. Strpljiv sam, čekam priliku da im svima pokažem koliko mogu", zaključio je Adžić u kratkom razgovoru za Kurir. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar