Ljepota fudbala kakvi golovi padaju u Cvajti!

Sve lepši od lepšeg. . .

Fudbal 06.10.2018 | 15:30
Ljepota fudbala kakvi golovi padaju u Cvajti!
Lepu priliku da skoči na drugo mesto i u ranoj fazi sezone aktivno se uključi u borbu za plasman u Bundesligu propustio je Grojter Firt. U goste mu je došao Regenzburg, očekivala se pobeda ekipe Damira Burića, čak se u jednom trenutku činilo da ekipa hrvatskog stručnjaka posle slavlja u Drezdenu može euforično da dvonedeljenu pauzu, međutim, domaćin je na kraju morao da se zadovolji samo bodom – 1:1.

Napadač iz Gane, David Atanga doveo je Grojter do prednosti koja je podigla raspoloženje na stadionu „Športpark“, da bi marokanski rezervista Al Gadiui samo dva minuta pošto je kročio na teren asistirao Marku Grutneru za treći uzastopni gol napadača Regenzburga.

Daleko lepši pogoci viđeni u subotnjem programu devetog kola Cvajte viđeni su u Aueu, gde je domaći Ercegebirge savladao Holštajn Kil zahvaljujući dvojici rezervista (2:1). A za jedan od najefektnijih golova sezone kandidovao se Aleksander Miling, sjajnu akciju svog tima krunisao je posle razmene pasova iz prve sa Korejcem Li Sungom, pre nego što je pred kraj prvog dela postigao treći gol u prvenstvu.

Dopadljiv, ali ne toliko lep, je i izjednačujući pogodak Emanuela Johe, tri minuta po ulasku u igru, dok je napadač iz Azerbejdžana Dima Nazarov u 86. ušao, a u prvom minutu nadoknade efektno pogodio za preokret.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Ignjovski  igrao je 73 minuta za Magdeburg, domaćin je posle dva gola zaostatka iščupao remi u nadoknadi protiv Dinama iz Drezdena.

CVAJTA - 9. KOLO

Petak

Bohum - Bilefeld 1:0 (1:0)
/Veiland 8/

Darmštat - Hamburger 1:2 (0:2)
/Dursun 90 - Hant 13, Holtbi 45/

Subota

Grojter Firt - Regenzburg 1:1 (0:0)
/Atanga 50 – Grutner 75/

Magdeburg - Dinamo Drezden 2:2 (0:2)
/Krojcer 60 ag, Balter 90+1 – Kone 7, Osman 23/

Aue - Holštajn Kil 2:1 (0:1)
/Joha 70, Nazarov 90+1 - Miling 41/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar