SLS: Projektil probudio Zvezdu, s tri boda na Pariz!

Spektakularni golovi, otpor Mladosti i pobeda Zvezde pred put u Pariz! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana sa 2:1 u prvom meču desetog kola Superlige Srbije.  Loše izdanje Zvezde u prvom, vođstvo iz penala preko Kafua, a onda potpuno "buđenje" tima trenera Milojevića posle pogotka koji je dao Jevremović.  Milojević opet mešao karte i uzeo tri boda - penal i evrogol Jovičića slomili Mladost.  Crveno-beli ipak lepo raspoloženi kreću u Pariz - 2:1 (0:0).

Fudbal 30.09.2018 | 00:08
SLS: Projektil probudio Zvezdu, s tri boda na Pariz!
Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" pobedila golovima Žonatana Kafua i Branka Jovičića, a Mladost je pružila odličan otpor i za nju je strelac bio Marko Jevremović.

Zvezda je tako upisala nova tri boda i posle remija u 158. "večitom derbiju" nastavila da pobeđuje što će dobro doći pred put u Pariz gde u sredu igra protiv Paris Sen Žermena u drugom kolu Lige šampiona.

Uvodnih 15 minuta prvog dela igre pripalo je bez dileme igračima Mladosti. Oni su za to vreme stvorili i dve jako dobre prilike i pokazali da nisu došli da se brane. 

To je udarcem u šestom minutu pokazao Jovan Markoski koji je mogao i bolje da zahvati loptu, pa je Milan Borjan lako odbranio. 

U 11. minutu je prvo Pejović sjajno uposlio Tumbasevića koji je glavom šutirao malo pored gola Zvezde, da bi već u narednom napadu Veljko Simić dao gol za Zvezdu. 

Pronašao ga je Milan Pavkov dugom loptom, ali je Simić bio u ofsajdu, sudije su to primetile i gol nije priznat. 

Mladost je u 17. minutu imala drugu dobru šansu. Centrirao je Lazar Jovanović, Markoski se na ivici šesnaesterca namestio i tukao volejem pored gola. 

Zvezda je od tog trenutka zaigrala bolje, lopta se bolje kretala među njenim igračima i to je rezultiralo dobrom prilikom za Stefana Hajdina u 28. minutu. 

Bek Zvezde je glavom šutirao za nijansu slabije nego što je trebalo i golman gostiju Rosić je to odbranio. Usledilo je nekoliko udaraca sa distance Zvezde koja ih je do poluvremena ukupno sakupila osam, ali pogodaka nije bilo.

Zvezda daje gol posle duela u kom su se pet minuta po izlasku iz svlačionice našli Predrag Pavlović i Stefan Hajdin.

Njih dvojica su bili u kaznenom prostoru Mladosti, sudija Aleksandar Vasić je procenio da je Pavlović bio žustriji u tom duelu i dosudio je penal.

Loptu je namestio Žonatan Kafu i preciznim udarcem doneo svojoj ekipi prednost u 51. minutu.

Usledilo je najboljih dvadesetak minuta meča i dva fantastična gola. Prvi je dao Marko Jevremović koji je iskosa u 65. minutu izjednačio na 1:1 pogodivši dalji ugao gola Zvezde.

Rosić je potom odbranio Kafuu zicer sa četiri metra, da bi već u narednom napadu Simić nekako pronašao Branka Jovičića na 22 metra, a novopečeni reprezentativac je raspalio po lopti i pogodio gornji ćošak Rosićevog gola za 2:1.

Zvezda je posle toga imala nekoliko šansi, Marin je probao da lobuje Rosića u 79. minutu, Kafu je sa pet metara promašio loptu u 81, a rezultat se do kraja nije menjao.

Crvena zvezda mirna putuje na meč Lige šampiona protiv PSŽ-a!

Iza fudbalera Vladana Milojevića je nedelja u kojoj je tim morao da se "trgne" posle loše utakmice u "večitom" derbiju, a pobede nad Napretkom u Kruševcu u sredu, odnosno protiv Mladosti na "Marakani" ove večeri - donose potrebno samopouzdanje pred istorijsko gostovanje u Parizu.

Posle veoma lošeg prvog poluvremena u kojoj crveno-beli jedva da su pripretili, dok je Mladost bila ozbiljnija, pobedu su u nastavku doneli Kafu i Jovičić.

Pred oko 6.000 gledalaca ove večeri na "Rajku Mitiću":

Žonatan Kafu je do svog drugog gola u dresu Crvene zvezde došao u 51. minutu posle penala dosuđenom nakon što je Pavlović oborio Hajdina.

Sudija Aleksandar Vasić je bez dvoumljenja pokazao na "belu tačku" posle guranja u "srcu šesnaesterca", nakon što je Ebisilio poslao centaršut sa desne strane, a siguran realizator bio je Kafu koji je pre toga bio potpuno van ritma.

Nakon toga - dva strašna gola!

Marko Jevremović je u 65. minutu pogodio spektakularno iskosa sa leve strane "kroz" Milana Borjana, da bi samo tri minuta kasnije probuđena Crvena zvezda došla do pobede podjednako lepim golom Branka Jovičića, s ivice kaznenog prostora.

Tom pogotku novopečenog reprezentativca prethodila je i velika šansa za Kafua, koji je promašio s pet metara, dok su do kraja meča domaći mogli još do nekog gola.

Veljko Simić je bio najraspoloženiji igrač Crvene zvezde i odlično je napadao "prostor", driblinzima stvarao prednost i uz to pogodio stativu, dok su prilike imali i Milan Pavkov, Stefan Hajdin i Marko Marin.

Mladost je najbolje šanse imala preko Markoskog u prvom poluvremenu, pa preko Sinđića u drugom, ali je ipak doživela drugi ovosezonski poraz.

Zvezda ostaje lider šampionata posle devete pobede u 10 mečeva.



Crvena zvezda se vratila na šampionski kolosek posle remija u večitom derbiju i pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana od 2:1 ipak u lepom raspoloženju krenula u Pariz na megdan PSŽ-u u okviru drugog kola Lige šampiona.

Jedini retko lep detalj u igri Zvezde sa ovog meča je pobedonosni pogodak Branka Jovičića, mada je lep gol dao i fudbaler Lučanaca Jevremović na debiju koji minut ranije, ali osim rezultata i tri boda za šampiona Srbije meč na Marakani neće se dugo pamtiti.

Vladan Milojević je ponovo promešao sastav, od standardnih prvotimaca u startinih 11 večeras su bili samo Borjan, Degenek i Jovičić i videlo se u prvom poluvremenu da istumbana Zvezda ima problema da načne mrežu rivala.

Malo je Zvezda pokazala u prvih 45 minuta. Samo tri dobre šanse kreirali su puleni Vladana Milojevića, a možda najbolja prilika bio je pokušaj glavom Hajdina koji je golman gostiju Ristićuhvatio u 29. minutu. Koji trenutak kasnije i Veljko Simić je šutirao u okvir gola, ali se opet istakao i golman gostiju.

Dobro je pokušao i Ebesilio iz slobodnog udarca sa 20 metara u finišu prvog poluvremena, ali Rosić nije “spavao”. Zanimljivo, Zvezda je dala gol u prvom poluvremenu, strelac je bio Veljko Simić, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Mladost je u prvih 20-ak minuta bilo motivisana i izuzetno opasna. Prvo je zapretio Tumbasevićglavom posle centaršuta u 11, a zatim i Markoski u 18. propustio možda i najbolju priliku da zada rani nokaut učesniku Lige šampiona lepim volejom koji je otišao pored gola.

Nisu se Lučanci samo branili, Neško Milovanović je tražio da igraju fudbal što su i učinili.

Drugi deo počeo je atraktivnim pokušajem “makazicama” Pavkova, a u jeku ofanzive crveno-belih stiglo je i vođstvo. Igrao se 50. minut, lopta je nabačena u šesnaesterac Mladosti, a sudija Vasić iz Novog Žednika video je tamo prekršaj Pavlovića ili Sinđića nad Hajdinom i pokazao na belu tačku.

Ispravno ili ne prosudite sami, Džonatan Kafu je u 51. minutu bio precizan za vođstvo Crvene zvezde od 1:0.

Vladan Milojević je potom pružio šansu u poslednjih pola časa Marku Marinu i Nenadu Krstičiću, verovatno i kako bi ih razdrmao malo pred put u Pariz gde će imati znatno istaknutiju rolu nego što su imali večeras.

Ipak, njihovo prisustvo bilo je važno na terenu pogotovo kada je Mladost u 65. stigla do izjednačenja. Debitant u redovima gostiju Marko Jevremović fantastično je zahvatio loptu iskosa sa leve strane i pocepao mrežu nemoćnog Borjana za šokantnih 1:1 i muk na Marakani.

Međutim, samo tri minuta kasnije revanširao mu se na drugoj strani Branko Jovičić, lopta je posle centraršuta pala na nekih 18 metara, a novopečeni reprezentativac Srbije lepim udarcem doneo Zvezdi nova tri boda.

Taj detalj potpuno je zaključao ovu utakmicu. Crvena zvezda je u finišu potpuno dominirala, sa nekoliko lepih poteza istakao se Marko Marin, ali nisu crveno-beli iskoristili stvorene prilike da pobedu učine ubedljivijom.

Veljko Simić je pogodio stativu u 72. minutu i ostaje šteta što nije golom krunisao sasvim dobru partiju koju je pružio večeras.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 2:1 (0:0)
/Kafu 51pen, Jovičić 68 - Jevremović 65/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 6.223
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Hajdin - Jovančić (od 60. Krstičić), Jovičić - Kafu (od 85. Čaušić), Ebisilio (od 60 Marin), Simić - Pavkov.

MLADOST LUČANI (4-1-4-1): Rosić - Jevremović (od 85. Odita), Sinđić, Milošević, Andrić - Pejović - Jovanović, Pešić (od 74. Golubović), Tumbasević, Pavlović - Markoski (od 54. Dimić).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar