СЛС: Пројектил пробудио Звезду, с три бода на Париз!

Спектакуларни голови, отпор Младости и победа Звезде пред пут у Париз! Фудбалери Црвене звезде победили су Младост из Лучана са 2:1 у првом мечу десетог кола Суперлиге Србије.  Лоше издање Звезде у првом, вођство из пенала преко Кафуа, а онда потпуно "буђење" тима тренера Милојевића после поготка који је дао Јевремовић.  Милојевић опет мешао карте и узео три бода - пенал и еврогол Јовичића сломили Младост.  Црвено-бели ипак лепо расположени крећу у Париз - 2:1 (0:0).

Фудбал 30.09.2018 | 00:08
СЛС: Пројектил пробудио Звезду, с три бода на Париз!
Звезда је на стадиону "Рајко Митић" победила головима Жонатана Кафуа и Бранка Јовичића, а Младост је пружила одличан отпор и за њу је стрелац био Марко Јевремовић.

Звезда је тако уписала нова три бода и после ремија у 158. "вечитом дербију" наставила да побеђује што ће добро доћи пред пут у Париз где у среду игра против Парис Сен Жермена у другом колу Лиге шампиона.

Уводних 15 минута првог дела игре припало је без дилеме играчима Младости. Они су за то време створили и две јако добре прилике и показали да нису дошли да се бране. 

То је ударцем у шестом минуту показао Јован Маркоски који је могао и боље да захвати лопту, па је Милан Борјан лако одбранио. 

У 11. минуту је прво Пејовић сјајно упослио Тумбасевића који је главом шутирао мало поред гола Звезде, да би већ у наредном нападу Вељко Симић дао гол за Звезду. 

Пронашао га је Милан Павков дугом лоптом, али је Симић био у офсајду, судије су то приметиле и гол није признат. 

Младост је у 17. минуту имала другу добру шансу. Центрирао је Лазар Јовановић, Маркоски се на ивици шеснаестерца наместио и тукао волејем поред гола. 

Звезда је од тог тренутка заиграла боље, лопта се боље кретала међу њеним играчима и то је резултирало добром приликом за Стефана Хајдина у 28. минуту. 

Бек Звезде је главом шутирао за нијансу слабије него што је требало и голман гостију Росић је то одбранио. Уследило је неколико удараца са дистанце Звезде која их је до полувремена укупно сакупила осам, али погодака није било.

Звезда даје гол после дуела у ком су се пет минута по изласку из свлачионице нашли Предраг Павловић и Стефан Хајдин.

Њих двојица су били у казненом простору Младости, судија Александар Васић је проценио да је Павловић био жустрији у том дуелу и досудио је пенал.

Лопту је наместио Жонатан Кафу и прецизним ударцем донео својој екипи предност у 51. минуту.

Уследило је најбољих двадесетак минута меча и два фантастична гола. Први је дао Марко Јевремовић који је искоса у 65. минуту изједначио на 1:1 погодивши даљи угао гола Звезде.

Росић је потом одбранио Кафуу зицер са четири метра, да би већ у наредном нападу Симић некако пронашао Бранка Јовичића на 22 метра, а новопечени репрезентативац је распалио по лопти и погодио горњи ћошак Росићевог гола за 2:1.

Звезда је после тога имала неколико шанси, Марин је пробао да лобује Росића у 79. минуту, Кафу је са пет метара промашио лопту у 81, а резултат се до краја није мењао.

Црвена звезда мирна путује на меч Лиге шампиона против ПСЖ-а!

Иза фудбалера Владана Милојевића је недеља у којој је тим морао да се "тргне" после лоше утакмице у "вечитом" дербију, а победе над Напретком у Крушевцу у среду, односно против Младости на "Маракани" ове вечери - доносе потребно самопоуздање пред историјско гостовање у Паризу.

После веома лошег првог полувремена у којој црвено-бели једва да су припретили, док је Младост била озбиљнија, победу су у наставку донели Кафу и Јовичић.

Пред око 6.000 гледалаца ове вечери на "Рајку Митићу":

Жонатан Кафу је до свог другог гола у дресу Црвене звезде дошао у 51. минуту после пенала досуђеном након што је Павловић оборио Хајдина.

Судија Александар Васић је без двоумљења показао на "белу тачку" после гурања у "срцу шеснаестерца", након што је Ебисилио послао центаршут са десне стране, а сигуран реализатор био је Кафу који је пре тога био потпуно ван ритма.

Након тога - два страшна гола!

Марко Јевремовић је у 65. минуту погодио спектакуларно искоса са леве стране "кроз" Милана Борјана, да би само три минута касније пробуђена Црвена звезда дошла до победе подједнако лепим голом Бранка Јовичића, с ивице казненог простора.

Том поготку новопеченог репрезентативца претходила је и велика шанса за Кафуа, који је промашио с пет метара, док су до краја меча домаћи могли још до неког гола.

Вељко Симић је био најрасположенији играч Црвене звезде и одлично је нападао "простор", дриблинзима стварао предност и уз то погодио стативу, док су прилике имали и Милан Павков, Стефан Хајдин и Марко Марин.

Младост је најбоље шансе имала преко Маркоског у првом полувремену, па преко Синђића у другом, али је ипак доживела други овосезонски пораз.

Звезда остаје лидер шампионата после девете победе у 10 мечева.



Црвена звезда се вратила на шампионски колосек после ремија у вечитом дербију и победом над екипом Младости из Лучана од 2:1 ипак у лепом расположењу кренула у Париз на мегдан ПСЖ-у у оквиру другог кола Лиге шампиона.

Једини ретко леп детаљ у игри Звезде са овог меча је победоносни погодак Бранка Јовичића, мада је леп гол дао и фудбалер Лучанаца Јевремовић на дебију који минут раније, али осим резултата и три бода за шампиона Србије меч на Маракани неће се дуго памтити.

Владан Милојевић је поново промешао састав, од стандардних првотимаца у стартиних 11 вечерас су били само Борјан, Дегенек и Јовичић и видело се у првом полувремену да истумбана Звезда има проблема да начне мрежу ривала.

Мало је Звезда показала у првих 45 минута. Само три добре шансе креирали су пулени Владана Милојевића, а можда најбоља прилика био је покушај главом Хајдина који је голман гостију Ристићухватио у 29. минуту. Који тренутак касније и Вељко Симић је шутирао у оквир гола, али се опет истакао и голман гостију.

Добро је покушао и Ебесилио из слободног ударца са 20 метара у финишу првог полувремена, али Росић није “спавао”. Занимљиво, Звезда је дала гол у првом полувремену, стрелац је био Вељко Симић, али је он оправдано поништен због офсајда.

Младост је у првих 20-ак минута било мотивисана и изузетно опасна. Прво је запретио Тумбасевићглавом после центаршута у 11, а затим и Маркоски у 18. пропустио можда и најбољу прилику да зада рани нокаут учеснику Лиге шампиона лепим волејом који је отишао поред гола.

Нису се Лучанци само бранили, Нешко Миловановић је тражио да играју фудбал што су и учинили.

Други део почео је атрактивним покушајем “маказицама” Павкова, а у јеку офанзиве црвено-белих стигло је и вођство. Играо се 50. минут, лопта је набачена у шеснаестерац Младости, а судија Васић из Новог Жедника видео је тамо прекршај Павловића или Синђића над Хајдином и показао на белу тачку.

Исправно или не просудите сами, Џонатан Кафу је у 51. минуту био прецизан за вођство Црвене звезде од 1:0.

Владан Милојевић је потом пружио шансу у последњих пола часа Марку Марину и Ненаду Крстичићу, вероватно и како би их раздрмао мало пред пут у Париз где ће имати знатно истакнутију ролу него што су имали вечерас.

Ипак, њихово присуство било је важно на терену поготово када је Младост у 65. стигла до изједначења. Дебитант у редовима гостију Марко Јевремовић фантастично је захватио лопту искоса са леве стране и поцепао мрежу немоћног Борјана за шокантних 1:1 и мук на Маракани.

Међутим, само три минута касније реванширао му се на другој страни Бранко Јовичић, лопта је после центраршута пала на неких 18 метара, а новопечени репрезентативац Србије лепим ударцем донео Звезди нова три бода.

Тај детаљ потпуно је закључао ову утакмицу. Црвена звезда је у финишу потпуно доминирала, са неколико лепих потеза истакао се Марко Марин, али нису црвено-бели искористили створене прилике да победу учине убедљивијом.

Вељко Симић је погодио стативу у 72. минуту и остаје штета што није голом крунисао сасвим добру партију коју је пружио вечерас.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МЛАДОСТ 2:1 (0:0)
/Кафу 51пен, Јовичић 68 - Јевремовић 65/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 6.223
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Гобељић, Дегенек, Бабић, Хајдин - Јованчић (од 60. Крстичић), Јовичић - Кафу (од 85. Чаушић), Ебисилио (од 60 Марин), Симић - Павков.

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ (4-1-4-1): Росић - Јевремовић (од 85. Одита), Синђић, Милошевић, Андрић - Пејовић - Јовановић, Пешић (од 74. Голубовић), Тумбасевић, Павловић - Маркоски (од 54. Димић).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар