Trampova nova moćna ''zvijer''

Automobili državnika su uvijek privlačili pažnju, a posebno kada su u pitanju predsjednici Rusije i SAD. Prije nekoliko mjeseci smo vidjeli kako izgleda nova limuzina kojom će se voziti Vladimir Putin, a novu “mašinu” ima i Donald Tramp.  

Svijet 25.09.2018 | 10:44
Trampova nova moćna ''zvijer''
U nedjelju je stigao u Njujork gdje je na ulicama Menhetna prvi put viđena u javnosti njegova nova “Zver”, “kadilak” baziran na modelu CT6. Poslije deset godina u službi, limuzina predsjednika SAD, poznata i kao Zver (The Beast) odlazi u penziju.

Ljubitelji državničkih limuzina nisu vidjeli jedan, već čak dva Trampova “kadilak”, jer obezbjeđenje predsjednika SAD, tajna služba, koristi dva identična automobila u karavanu kako bi se zbunili potencijalni napadači.



Trampov “kadilak” je opremljen gomilom zaštitnih sistema, pa se procjenjuje da je težak 7-9 tona. Tajna služba drži detalje o vozilu daleko od javnosti, opet zbog bezbjednosti predsjednika. 



Spekuliše se da posjeduje sistem protiv požara, noćnu kameru, lanser za suzavac, zapečaćenu ventilaciju kabine i poseban sistem za odbranu od raketnog napada. Dizajn nove Zveri je, opisuju američki mediji, sličan staroj limuzini s nekim “novim i modernim detaljima”, a i poboljšanim sistemom zaštite i neprobojnim staklima.

Uz to što izgleda kao da može da sruši zgradu, proizvođači garantuju da je i “okretan” te da će njime agenti “lako manevrisati”.

U slučaju najgoreg, limuzina je opremljena zalihom krvi sa krvnom grupom predsjednika, kako bi mogla odmah da mu se ukaže prva pomoć.



“Masivno čudovište lijepih linija”, je malo detaljniji opis Trampovog novog vozila kojim će se voziti. Rad na dizajnu započet je 2013. godine, a većina detalja se držala u tajnosti.

Limuzina ima raspored sjedenja kao i prošli model 2+3+2, a enterijer će imati neke dodatke koje je tražio predsjednik Tramp.

Izvor: Kurir

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dodik

25.09.2018 09:46

Cu da se zaduzim sa vasi pari cu da kupim. Nisam djabe izgradio autoputeve

ODGOVORITE
Name

Vijagra

26.09.2018 12:16

Nešto razmišljam i pored toga što je čovjek u poodmaklim godinama, ali i čovjek sa reputacijom ženskaroša , stari Donald će uz pomoć određenih napitaka ipak pokušati da okurbani novo auto , čisto radi malera

Name

S. M.

26.09.2018 12:35

ZVER I LEPOTICA JA GLAS DAJEM ZA MELANIJU ZA LJEPOTU KOJA NIJE PRELAZNA..........

ODGOVORITE
Name

Neko Tamo

28.09.2018 08:59

Ma nju odrađuje sef osiguranja sto se odavno zna.

Name

Svasta

26.09.2018 15:03

Covjek ima obezbjedjenje kao da je Dodik !

ODGOVORITE
Name

pitanje za bn

26.09.2018 17:26

Zasto pustate ove glupane da komentarisu ovaj dodik i takvi uozbiljite se jednom.

ODGOVORITE