Danko Lazović iz startne postave u penziju?!

Danko Lazović odlazi iz Videotona - u penziju? Prema pisanju mađarskih medija, ta odluka je već saopštena unutar kluba. Niko to nije očekivao, ali…

Fudbal 18.09.2018 | 20:45
Danko Lazović iz startne postave u penziju?!
Ove sezone već je odigrao 981 minuta, trebalo je da sa Videotonom igra u grupnoj fazi Lige Evrope, ali nekadšanji reprezentativac Srbije Danko Lazović šokirao je sve u Sekešfehervaru odlukom da – završi karijeru?! Vest donosi renomirani mađarski list Nemzeti Sport, koji tvrdi da je bivši napadač Partizana već prestao da trenira sa ekipom Marka Nikolića i da je odluku o penzionisanju saopštio saigračima u svlačionici. 

Lazović je, podsetimo, bio najbolji igrači prvenstva Mađarske u sezoni 2016/2017, a i sada je standardan u Nikolićevom timu, igra sasvim solidno, pa ovakvu odluku niko nije očekivao, iako je Danku 35 godina. U dresu Vidija je od 2016. odigrao 80 utakmica i postigao 29 golova.

Videoton još nije potvrdio informaciju Nemzeti Sporta, ali se navodno očekuje da to uradi u narednim danima.

Danko Lazović (35) sa velikim uspehom igra za MOL Vidi (preimenovani Videoton) od 2016. godine, ali bi boravak u mađarskom šampionu mogao da naglo prekine. Kao i aktivno bavljenje fudbalom!

Prema pisanju portala nemzetisport.hu, nekadašnji igrač Partizana, Fejnorda, Bajera, PSV Ajndhovena, Zenita i drugih klubova navodno je već napustio klub i završio karijeru?!

"Narednih dana on će se oprostiti od Sekešfehervara i od ekipe, a nezvanično saznajemo da je to već saopšteno u svlačionici", objavio je taj izvor o nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje (47 utakmica, 11 golova).

Lazović je bio najbolji igrač lige u sezoni 2016/17, a potom je bio važan i u osvajanju titule i u borbi za plasman u Ligu šampiona, u kojoj je Videoton stao u uzbudljivom revanšu plej-ofa protiv AEK-a. Pred Lazovićem bi bio još jedan nastup u grupnoj fazi Lige Evrope i to u atraktivnoj grupi uz BATE Borisov, PAOK i Čelsi.

"U MOL Vidiju nisu želeli da komentarišu ovu informaciju", objavio je isti portal.

Lazović je i ove sezone bio standardan u ekipi Marka Nikolića. Nastupio je na ukupno 13 utakmica, postigao tri gola i namestio pet, a poslednji meč odigrao je prošlog vikenda, kada je protiv Puškaš akademije bio na terenu od početka do kraja utakmice.

U dresu Videotona on je odigrao 80 utakmica, postigao 29 golova i ostvario 29 asistencija.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar