"Đoković može da nadmaši Federera po broju GS titula"!

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž smatra da Novak Đoković može da nadmaši broj grend slem titula Rodžera Federera.

Tenis 16.09.2018 | 15:30
"Đoković može da nadmaši Federera po broju GS titula"!
Đoković je u nedelju u Njujorku osvojio svoj 14. GS, ispred njega je Rafael Nadal sa 17, dok je Federer rekorder sa 20.

"Ima 31 godinu, može da igra još tri ili četiri, s obzirom na to kako igraju Federer i Nadal. Može da osvoji još bar pet grend slemova. Naravno, ispred njega je dug put, ali sam video taj potencijal na poslednjih nekoliko GS", rekao je Vudbridž.

Vudbridž je mislio da je Đoković gotov kada ga je gledao na Australijen openu, ali ga je demantovao trijumfima na Vimbldonu, Sinsinatiju i US openu.

"Napredovao je u svim segmentima igre, posebno mentalno. Vratio se psihički. S obzirom na povratak i visok nivo igre na kojem je bio ranije, mislim da ima realnu šansu da prestigne Federera po broju grend slemova".

Đoković će sledeći nastup imati na egzibicionom Lejver kupu u Čikagu (21-24. septembra) gde će igrati u Timu Evrope sa Federerom, Aleksandrom Zverevom, Grigorom Dimitrovom, Davidom Gofanom i Kajlom Edmundom, dok Tim sveta čine Huan Martin del Potro, Kevin Anderson, Džon Izner, Dijego Švarcman, Džek Sok i Nik Kirjos.

Sledeći zvanični turnir na kojem će igrati je Masters u Šangaju od 7. oktobra.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tenisač

16.09.2018 14:58

Neka je sretno Nole, nadamo se da ćeš još nekada donirati koji reket u humanitarne svrhe.

ODGOVORITE