"Bićemo prvi"! Slažete li se sa "Orlovima"?

Reprezentativci Srbije ostali samouvereni uprkos remiju sa Rumunijom u Beogradu.

Fudbal 11.09.2018 | 12:00
"Bićemo prvi"! Slažete li se sa "Orlovima"?
Posle dva kola Grupe 4 Divizije C Lige nacija, Srbija i Crna Gora imaju po četiri boda, Rumunija dva, a Litvanija nula.

Podsetimo, pobednici svih grupa ovog novoformiranog takmičenja ostvariće plasman u višu diviziju.

Uprkos tesnoj pobedi u Litvaniji (1:0) i remiju sa Rumunijom u Beogradu (2:2), naši fudbaleri uvereni su da će oni biti ti koji će iduće sezone igrati B diviziju.

"Očekivao sam pobedu i krivo mi je. I sami ne znaju kako su dali dva gola", razočarano je vrteo glavom kapiten "orlova", Aleksandar Kolarov, posle dvaput ispuštene prednosti u meču sa Rumunijom.

"Uveren sam da ćemo biti prvi u grupi. Mislim da smo najkvalitetniji! Svi smo dali maksimum, dominirali smo, nažalost, to danas nije bilo dovoljno za pobedu, ali mogu da budem optimista", dodao je Kolarov, kao i to da je bio iznenađenj odzivom publike na stadionu u Humskoj.

Uroš Spajić je, takođe, razočaran ishodom protiv Rumunij, ali i bezbrižan.

"Bili smo bolji i ostaje žal. Primili smo dva gola ni iz čega. Šteta... Ostajemo favorit u grupi, ali to treba da pokažemo u narednim utakmicama", upozorio je štoper našeg tima.

Sjajni Dušan Tadić isto veruje da će već od oktobarskog ciklusa situacija biti povoljnija po "orlove".

"Nadali smo se i drugoj pobedi, trebalo je da bude tako, da postignemo još neki gol i zbog toga ostaje žal. Trebalo je da imamo šest bodova, a imamo četiri, ali nadam se da ćemo biti prvi u grupi. Imamo vremena da se pripremimo za naredne kutakmice. Uvek može bolje i treba da težimo boljem", rekao je vezista Ajaksa.

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović ubeđen je da je Srbija zaslužila da pobedi Rumuniju u drugom kolu Lige nacija na stadionu Partizana.

Umesto toga, dve ekipe su odigrale nerešeno 2:2, iako su Maksimović i ekipa dva puta vodili na meču golovima Aleksandra Mitrovića.

Mitrović je pogađao u 26. i 63, a Rumuni preko Stančiua u 48, odnosno Tukudeana u 68. dolazili do izjednačenja.

"Mislim da je nezaslužen rezultat. Odigrali smo odličnu utakmicu, ponovo smo imali neke padove koncentracije i kažnjeni smo za to. Ali mislim da treba da nastavimo da igramo kao danas, igrali smo kao tim i nažalost nismo pobedili. Vratiće nam se u nekim drugim utakmicama", rekao je novinarima Maksimović. 

Selektor Mladen Krstajić je u odnosu na prvu utakmicu sa Litvanijom napravio pet izmena, a Maksimović je u obe utakmice dobio poverenje selektora. 

"Zahvalan sam na poverenju, mislim da sam odradio svoj posao solidno. Promenili smo dosta igrača u odnosu na utakmicu sa Litvanijom i mislim da nam je potrebno vreme i u svakoj utakmici verujem da ćemo biti sve bolji i bolji", kaže Maksimović.

Iduće okupljanje nacionalnog tima je u oktobru. Srbija prvo igra derbi sa Crnom Gorom, 11. oktobra, a tri dana kasnije rival će biti Rumunija. Obe utakmice su u gostima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Grobar

11.09.2018 10:18

Jesam partizanovac ali ovaj Krstajic je stvarno kloc strogi. Mogao bi mozda trenirati Teleoptik ili Radnik iz Bjeljine gdje bi bio vjerovatno uspjesan. Ali ovo je preveliki zalogaj za njega.

ODGOVORITE
Name

Sember

11.09.2018 10:40

Zašto BN ne uključi botove i u sporsku rubriku, sramota da nema komentara uopšte...

ODGOVORITE
Name

Дадињо

11.09.2018 12:01

Све можеш слагати осим себе самога.......

ODGOVORITE
Name

Ne Gine Vam

11.09.2018 13:19

Ona grupa sa Gibraltarom , San Marinom i drugim velikanima Evropskog fudbala !

ODGOVORITE