Najbizarniji transferi tik pred kraj "pijace"!

U neke od njih bilo je teško poverovati i ako se posmatra samo kao "glasina", ali fotografija sa dresom i šalom oko vrata - kažu da su se ipak desili.

Fudbal 01.09.2018 | 21:10
Najbizarniji transferi tik pred kraj "pijace"!
Englezi i Italijani su ove godine ranije završili poslovanje, a letnji prelazni rok u većini evropskih zemalja zvanično se završio sinoć oko ponoći!

Nije bilo velikih "bombi" kakve smo navikli od najbogatijih evropskih klubova koji u smiraj prelaznog roka "zavlače ruku i dublje u džep" nego što bi inače, ali smo zato videli realizaciju nekih transfera koji se nisu činili toliko realnim...

Jedno od najvećih iznenađenja napravio je Pari sen Žermen koji je pravo niotkuda doveo igrača Stouka - Erika Maksima Šupa-Motana!

Visoki napadač iz Kameruna je imao prosečnu sezonu u Premijer ligi i sa "potersima" je čak ispao u Čempionšip, ali je želja Tomasa Tuhela da obnovi saradnju s igračem s kojim je sarađivao u Majncu prevagnula, pa je bogati PSŽ angažovao ovog igrača.

Pošto je i Stouk bio rad da se rastane s ovim fudbalerom, PSŽ nije platio obeštećenje, a videćemo da liće Šupo-Motan dobiti veću šansu od zimskog bizarnog transfera - Lasane Dijare.

Zanimljivo je da je PSŽ iste večeri "ispustio" Đovanija lo Selsa, talentovanog argentinskog fudbalera koji je igrao fantastično prošle sezone kod Emerija, i prosledio ga u Real Betis.Može li i on da eksplodira poput Gonzala Gedeša?

Nekada velika nada brazilskog fudbala Ganso se nije snašao u Sevilji, pa će se - potpuno neočekivano - okušati u Amjenu, klubu koji deluje daleko ispod njegovog nivova.

Mali francuski klub ga je pozajmio iz Andaluzije s pravom otkupa.

A šta tek onda reći za Džeksona Martineza?

Kolumbijski napadač koji je bio neverovatan u Portu, kasnije se oprobao u Atletiko Madridu, doživeo je košmare po odlasku u Kinu u kojoj je igrao loše, bio povređen, pa potom gurnut u drugi plan. Njegov novi klub je Portimonense, trenutno poslednjeplasirani tim Portugala!

Sigurno da ni oni nisu sanjali da će takav igrač zaigrati za njihov klub...

Fudbaler koji je drugo tražio dom jeste i Fabio Koentrao...

Nekada velika nada lisabonske Benfike i igrač koga je Real Madrid "papreno platio" već godinama kuburi sa formom, a i kada je u najboljoj - ne može da se meri s Marselom. Išao je na pozajmice u Monako i Sporting, ali ni tamo nije impresionirao...

Na kraju, kao tek tridesetogodišnjak, vraća se u klub u kome je ponikao - Rio Ave!

Videćemo da li će kod kuće uspeti da povrati samopouzdanje i da se još jednom vrati na veliku evropsku scenu.

Da li ste vi zapamtili neki bizaran transfer poslednjeg dana prelaznog roka?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar