Kraj jedne ere u Realu!

Žorž Mendeš bez igrača posle 11 godina! Zanimljivost iz Madrida. . .

Fudbal 02.09.2018 | 15:00
Kraj jedne ere u Realu!
Odlazak Fabija Koentraoa u Rio Ave u smiraj prelaznog roka označio je i kraj jedne zanimljive ere u madridskom Realu koja, doduše, više ima veze sa jednim od najuticajnijih menadžera današnjice – Žoržom Mendešom.

Zanimljivo, portugalski poslovođa u redovima aktuelnog šampiona Evrope nema nijednog svog igrača po prvi put posle punih jedanaest godina! U svoje najbolje vreme imao je čak i po pet svojih igrača u sastavu najmoćnijeg kluba planete, a najviše se pamte dani kada su svlačionicu delili Kristijano Ronaldo, Pepe, Hames Rodrigez, Fabio Koentrao i Rikardo Karvaljo.

Mendeš je takođe bio i posrednik u određenim transferima, poput onog kada je Anhel di Marijadolazio u Madrid.

Mendešova saradnja sa Realom počela je 2007. godine, kada je stigao Pepe iz Porta za 30.000.000 evra, u vreme predsednikovanja Ramona Kalderona. Istina, Mendeš i dalje ima određenu konekciju s Kraljevskim klubom kroz Hamesa, koji je pravno sada igrač na pozajmici u Bajernu. Ali, gigant iz Bavarske ima opciju da otkupi ugovor kolumbijskog asa na kraju sezone.

I pored toga što nema svoje igrače u timu, ugledni španski mediji tvrde da su odnosi Reala i Mendeša vrlo dobri, uprkos razlazu sa Kristijanom Ronaldom. Navodno, Florentino Perez već gleda u Mendešov izlog i traži igrača za naredno leto. Da li će ga naći?

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar