Nasmijani Kim u kežual izdanju

Lider Sjeverne Koreje nakon sastanka s Trampom okrenuo je ploču i želi da se predstavi kao čovjek iz naroda.

Svijet 11.08.2018 | 19:15
Nasmijani Kim u kežual izdanju
Naime, Kim Džong Un je navodno na nagovor svoje sestre, promijenio imidž. Više ne izgleda strogo u uobičajenoj vojnoj uniformi, već je iz svoje palate sišao u narod u bijelom ljetnom odijelu, običnoj majici, sa slamnatim šeširom na glavi, a cipele je zamijenio platnenim patikama.

On se fotografisao u neformalnim situacijama, dok razgleda fabriku dječjih igračaka i školske opreme, kako bere voće, obilazi plantaže duvana ili dok u bazenima golim rukama hvata ribu.



Ove fotografije objavili su sjevernokorejski državni mediji, a detalj koji je mnogima promakao jeste Kimova pratnja u vojnim uniformama.

Naime, oni na svakoj fotografiji, svi do jednog u rukama drže bločiće i zapisuju svaki detalj iz susreta sjevernokorejskog lidera sa svojim narodom.



Predsjednik Sjeverne Koreje ovim poziranjem navodno šalje poruku u svijet da je okrenuo novi list u ekonomskom razvoju, da želi da ojača prehrambenu industriju te da se više neće oslanjati na ulaganja u razvoj nuklearnog oružja.

Kim pokušava da postane pristupačniji lider ljudima iz Sjeverne Koreje.

– Prije nekoliko mjeseci obišao je vojna postrojenja u formalnoj uniformi da bi pokazao svoju moć i dostojanstvo, a stvari su se sada promijenile jer je obećao da će izgraditi ekonomiju i poboljšati životni standard ljudi – rekao je Tošimicu Šigemura, profesor na Tokijskom univerzitetu, za britanski Telegraf, prenosi Telegraf.rs.

Izvor: SrpskaInfo

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Savo

11.08.2018 17:21

tata!!!

ODGOVORITE
Name

Dario

11.08.2018 18:40

Pravi presjednik i patriota neda zlom zapadu i Amerima da njemu i njegovom vrijednom i hrabrom narodu kroje kapu.

ODGOVORITE
Name

Ne Glupiraj Se

11.08.2018 20:10

Kod tebe je sve istocnjacko od gardarobe,kucne tehnike,auta,predpostavljam da koristis i S.Korejsku valutu umjesto eura i dolara.

Name

Geography

11.08.2018 18:45

ja mislio neki pčelar išao da pregleda košnice pa ga pčele izujedale

ODGOVORITE
Name

Kauboj

12.08.2018 05:30

Ehhh. Da nam ga hoće posuditi na 10 dana! Da malo pročisti zrak u bih!