LE - Trener Ludogoreca: Efikasno protiv Zrinjskog!

Brazilac Paulo Autori, šef struke bugarskog kluba očekuje da Ludogorec bude mnogo efikasniji protiv prvaka Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 09.08.2018 | 11:15
LE - Trener Ludogoreca: Efikasno protiv Zrinjskog!
Mostarski "plemići" u četvrtak od 19.00 gostuju u "Ludoj šumi" u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Brazilski trener sa klupe Bugara istakao je dan prije meča da želi da njegovi izabranici budu mnogo efikasniji u dvoboju sa Zrinjskim nego što je bio slučaj u posljednjoj utakmici prvenstva Bugarske.

"Imali smo potpunu dominaciju u igri protiv Lokomotive iz Plovdiva iako smo izgubili minimalnim rezultatom. Propustili smo mnogo odličnih situacija, pa čak i jedanaesterac. Jedina stvar koja nam je nedostajala bio je pogodak", rekao je brazilski stručnjak.

Eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona od mađarskog Videotona bila je stresna, ali Brazilac vjeruje da je to iza njegovog tima.

"Svaka ekipa i svaki igrač mogu da se nađu u sličnoj situaciji. Ono što je važno je brzo prevladavanje", dodao je Autori, koji pred duel sa Mostarcima nema kadrovskih problema.

Brazilac je u karijeri dva puta osvajao Kopa Libertadores, a ima i titulu svjetskog klupskog šampiona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar