"Da smo bili pažljiviji - SP se ne bi igralo u Kataru!"

Bivši predsednik FIFA Sep Blater izjavio je da su čelnici tog organizacionog komiteta bili kompromitovani pre odabira Katara kao domaćina Svetskog prvenstva.

Fudbal 06.08.2018 | 19:00
"Da smo bili pažljiviji - SP se ne bi igralo u Kataru!"
Blater misli da je škonantna pobeda Katara u trci za organizaciju SP kombinacija dogovora i političkog pritiska između Mišela Platinija i tog komiteta.

Švajcarac je svoje sumnje objavio u knjizi "Moja istina", u kojoj je pokušao da skine ljagu sa svog imena. On je, posle sedamnaestogodišnje vladavine u FIFA, svrgnut sa te pozicije, a dobio je i šestogodšnju zabranu rada u fudbalu.

Blater je napisao da niko iz "FIFA Exco", komisije za donošenje odluka kao što je organizacija Mundijala, nije detaljno pročitao izveštaj kandidatskih zemlja, jer su svi već znali da će izabrati Katar.

"Da smo izveštaj pročitali pažljivije, Svetsko prvenstvo se ne bi igralo u Kataru", napisao je Blater.

Navodno, Mišel Platini ga je zvao kako bi mu rekao da je na njega izvršen pritisak tokom večere 2010. godine sa Nikolasom Sakrozijem, tadašnjim predsednikom Francuske, i Šeikom Tamimom bin Hamad Al Tanijem, ali je Platini to uvek poricao.

Ubrzo nakon donošenja odluke da Katar bude domaćin Svetskog prvenstva 2022, čelnici te zemlje su investirali milijarde evra u francusku avijaciju i kupovinu Pari Sen Žermena.

"Ne znam, a i ne želim da znam, da li je postojala povezanost između toga što se desilo i Katara kao domaćina SP", dodao je Blater.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar