Čelsi ozbiljno hoće Pikforda umjesto Kurtoe!

Ali kako to izvesti? Još dvojica golmana su alternative.

Fudbal 28.07.2018 | 23:50
Čelsi ozbiljno hoće Pikforda umjesto Kurtoe!
Čelsi je ozbiljan u nameri da dovede Džordana Pikforda. Što znači da su se na Stamford Bridžu pomirili sa odlaskom Kurtoe u Real Madrid...

Belgijanac nije želeo da produži ugovor i dogovorio se sa Real Madridom oko svojih uslova. Čelsi je prihvatio ponudu od 35.000.000 evra, ali se na realizaciju transfera čeka dok londonski klub ne pronađe zamenu. A vremena je sve manje...

Čelsi je do sada doveo samo Žoržinja i trećeg golmana Grina, a do kraja prelaznog roka je ostalo još 13 dana. A želja je mnogo. Od Pikforda preko Ruganija, Pjanića ili Milinković Savića, Bernarda do Iguaina. Čini se da je Pikfordovo dovođenje najteža misija od svih pomenutih.

Everton je prošlog leta platio 30.000.000 funti Sanderlendu za Pikforda i napravio pun pogodak. Maldi golman je bio pojačanje seone na Gudisonu, a sjajnim odbranama na Mundijalu mu je dodatno skočio rejting. Ima još četiri godine ugovora tako da Everton nema nikakvu potrebu ili nameru da ga prodaje. nejasno je kako će Čelsi privoliti Karamele da mu prodaju Pikforda i koja će to ponuda biti. Plavci će morati da izdvoje ogroman novac ako žele Pikforda. Mada, bili su spremni da izdvoje i 65.000.000 evra za Alisona tako da imaju veliki novac za golmana.

Plavci imaju i alternative ako ne uspeju da kupe Pikforda. Rezervne opcije su Kasper Šmajhel iz Lestera iDžek Batlend iz Stouka. Problem je što vremena nema dovoljno i što Čelsi mora da požuri kako bi klub koji im proda golmana, imao dovoljno vremena za dovođenje zamene.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar