Gotovo: Bajern je uzeo Pavara!

Astronomski uspon – Pavar ide u Bajern za 35 miliona evra! Minhenski Bajern dogovorio je sa Štutgartom transfer francuskog reprezentativca Benžemena Pavara za leto 2019. godine.  Kakav uspon karijere!

Fudbal 19.07.2018 | 17:15
Gotovo: Bajern je uzeo Pavara!
Bajern je iskoristio izlaznu klauzulu i doveo mladog defanzivca (pokriva pozicije štopera i desnog beka) za 35 miliona evra, javlja Kiker.

Postoji mogućnost i da Pavar odmah pređe na Alijanc arenu, ali je realnije da sledećeg leta obuče dres šampiona Nemačke jer Štutgart želi da ga zadrži.

Pavar je prešao neverovatan put za samo dve godine, igrao je u nemačkoj Cvajti za Štutgart, potom izborio povratak u Bundesligu, a onda i zaslužio poziv u reprezentaciju Francuske.

Selektor Didije Dešan ga je uvrstio i na spisak na Mundijal u Rusiji, a Pavar mu se odužio odličnim igrama na putu ka tituli prvaka sveta i jednim od najlepših golova na turniru u osmini finala protiv Argentine (4:3).

Kakvih godinu i kusur dana za Benžamina Pavara!

Za nešto više od 12 meseci je prešao put od nemačke Cvajte do titule svetskog prvaka i transfera u Bajern!

Gigant iz Minhena je i definitivno osigurao dolazak francuskog reprezentativca za naredno leto. Tada će aktivirati otkupnu klauzlu u visini od 35.000.000 evra za momka koji je oduševio fudbalsku planetu igrama u dresu francuske reprezentacije na nedavno završenom Mundijalu.

Pavar će sigurno od narednog leta zadužiti opremu Bavaraca, ali možda već i od ovoga. U toku su pregovori Bajerna i Štugarta...

Francuz je na mala vrata pre dve godine došao u Štutgart iz Lila, igrao u Cvajti, a potom postao jedan od ključnih igrača u povratničkoj sezoni u Bundesligi. Tako se izborio za mesto u reprezentaciji Francuske, a onda je eksplodirao na Mundijalu!

Nepoznat široj fudbalskoj javnosti je bio jedno od otkrića Svetskog prvenstva i među najzaslužnijima za titulu galskih petlova. Fudbalska Evropa je poludela za Pavarom, PSŽ se odmah upecao i zainteresovao se za Pavara, ali je Bajern pobedio.

Bavarci su tokom Mundijala postigli dogovor sa Pavarom i obezbedili njegov potpis, a onda su prešli na razgovore sa Štutgartom. Pavar tek od sledećeg leta ima klauzulu od 35.000.000 evra, dok ovog leta nema fiksno obeštećenje i Švabe su najavile da ga neće prodati ni za 50.000.000 evra.

Međutim, pregovori se vode da se priča završi več ovog leta i Bajern se nada da bi za 40.000.00 evra mogao da dobije francuskog defanzivca koji može da igra kao desni bek i štoper.

Slediba u Bajern je neminovna, pitanje je samo da li ovog ili sledećeg leta...

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar