Jača saradnja Tužilaštva i SIPE

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), danas je održan sastanak predstavnika SIPE, na čelu sa direktorom Pericom Stanićem, Tužilaštva BiH, na čelu sa v. d. glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Gordanom Tadić i predstavnika projekta Podrška pravosuđu u Bosni i Hercegovini “Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa” Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Biljane Miladinović i Enesa Šehića.

Bosna i Hercegovina 13.07.2018 | 11:50
Jača saradnja Tužilaštva i SIPE
Današnji sastanak je zaključen potpisivanjem Protokola o uspostavljanju Operativnog foruma za saradnju između Tužilaštva BiH i SIPE. Cilj potpisivanja Protokola je unapređenje operativne saradnje između organizacionih jedinica Tužilaštva BiH i SIPE u svim segmentima krivičnih istraga.

Ovu saradnju podržao je Visoki sudski i tužilački savjet BiH, u okviru navedenog projekta, koji je finansijski podržan od vlada Švajcarske i Norveške.

(BN) 



Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

@&@

13.07.2018 10:06

Sipa radi korektno u okviru svojih nadleznosti, ali da li Tuzilastvo BiH postupa kako treba po izvjestajima Sipe? Valjda ce to na sastanku razjasniti.

ODGOVORITE
Name

ALBATROS

13.07.2018 10:08

Dalidu Burzic imenovati za Glavnog tuzioca BiH, pa da krene Tuzilastvo BiH raditi kvalitetnije!

ODGOVORITE
Name

Ajd de

14.07.2018 02:42

Tuzilaštvo neka vadi predmete iz latica koje su pokušali amnestirat a to je medjunarodno više milionski šverc cigareta preko graničnog prelaza Strmica prema RH.