Od danas na Mundijalu: Pobijedi ili idi kući!

Eliminacije počinju!

Fudbal 30.06.2018 | 12:00
Od danas na Mundijalu: Pobijedi ili idi kući!
Vreme je za ono glavno!

Svetsko prvenstvo ulazi u odlučujuću, nokaut fazu, u kojoj 16 najboljih neće imati pravo na grešku. Utakmice koje će "probiti led" osmine finala biće odigrane ove subote, u Kazanju i Sočiju.

Već u prvom susretu, u 16 časova, gledaćemo spektakularan duel, Francuska - Argentina!

Lionel Mesi i saigrači jedva su prošli kroz grupu i sa tim iskustvom ući će u meč protiv vicešampiona Evrope, koga će opet predvoditi Antoan Grizman i Pol Pogba. "Trikolori" su mirnije izašli iz svoje grupe (dve pobede i remi) i sačuvali energiju za današnji spektakl u najavi.

Francuzi će imati najveći test i najveći izazov do sada. Argentinci su na ivici "noža" još od meča protiv Islanda, tako da povišena tenzija sada za njih i nije novost. Da li će to biti njihova prednost?

U drugom meču dana, u 20 časova u Sočiju će igrati Urugvaj - Portugal.

Šampion Evrope takođe je strepeo do poslednjih minuta utakmice protiv Irana i gledao kako Karim Ansarifard u nadoknadi propušta šansu da ga pošalje kući. Kristijano Ronaldo je dobro počeo turnir (četiri gola u dve utakmice), a onda je u trećem kolu promašio penal i uveo ekipu i sebe u nervozu.

Sa druge strane, Urugvajci su pobedili u sve tri utakmice grupne faze (Egipat, Saudijsku Arabiju i Rusiju) i sada ima cilj da ostane u istom ritmu i protiv prvaka Starog kontinenta.

Najbolji deo Svetskog prvenstva je pred nama. Onaj koji se najduže pamti!

16 časova (Kazanj) Francuska - Argentina
20 časova (Soči) Urugvaj - Portugal

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar