Rusi dočekali "Orlove" - jedna boja, jedna vjera, jedna krv!

Fudbaleri Srbije stigli su u Kalinjingrad u ponedeljak popodne, gde će im u obližnjem Svetlogorsku biti baza tokom Svetskog prvenstva.  Ni soli, ni pogače, a malo je nedostajao i Bane! Reprezentacija Srbije doputovala je u Svetlogorsk, bazu tokom Svetskog prvenstva koja se nalazi u blizini Kalinjingrada.

Fudbal 11.06.2018 | 15:00
Rusi dočekali "Orlove" - jedna boja, jedna vjera, jedna krv!
Selektor Mladen Krstajić i njegov tim predvode 23 momka koji će posle osam godina opet predstavljati Srbiju na najvažnijoj fudbalskoj smotri.

U Rusiji će grb Srbije braniti golmani Stojković, Dmitrović i Rajković, defanzivci Rukavina, Kolarov, Rodić, Ivanović, Spajić, Tošić, Veljković i Milenković, vezisti Milivojević, Matić, Grujić, Ljajić, Milinković-Savić, Tadić, Kostić, Živković i Radonjić, te napadači Mitrović, Prijović i Jović.

Dvadesettrojicu najboljih srpskih fudbalera je u Klinjingradu dočekalo i nekoliko ruskih navijača, među kojima su se izdvojili Ženja i Kostja sa srpsko ruskim zastavama na kojima je dominirao natpis "Jedna boja, jedna vera, jedna krv".

"Orlovi" će borativi u Svetlogorsku 18 dana, prvi meč na Mundijalu ih očekuje u nedelju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a potom se vraćaju u Kalinjingrad gde će se sastati sa Švajcarskom 22. juna.

Na kraju grupne faze sledi spektakl sa Brazilom, 27. juna u Moskvi.

Autobus koji je prevozio reprezentativce od aerodroma do hotela brendiran je oznakama Svetskog prvenstva, sa zastavom Srbije na staklima.

Dužinom puta od aerodroma do hotela u kom je smešten nacionalni tim, nalazi se bilbord sa porukama dobrodošlice reprezentaciji Srbije.

Baza reprezentacije Srbije nalazi se u mestu Svetlogorsk, koje je udaljeno oko 40 kilometara od aerodroma, sa kog će dva puta tokom grupne faze odlaziti na utakmice.

Oko hotela Rojal Falke u kom su smešteni srpski fudbaleri nalazi se za takve prilike uobičajeno veliki broj policije.

Ni soli, ni pogače, a malo je nedostajao i Bane! Reprezentacija Srbije doputovala je u Svetlogorsk, bazu tokom Svetskog prvenstva koja se nalazi u blizini Kalinjingrada.

Veliki broj srpskih i domaćih novinara sačekao je “orlove”, ali bilo je tu I običnog sveta, navijača koji su iskoristili priliku da izbliza vide igrače za koje su možda nekada I navijali dok su bili u ruskoj ligi. 

Zanimljivo je da domaćin igračima nije ponudio so i pogaču, a jesu na primer Portugalcima. Jedino ako to nisu učinili u foajeu hotela, gde novinarima nije bio dozvoljen pristup.

“Crvene” su do hotela dopratile jake policijske snage, što je uobičajeno za ovakve situacije, a igrači solidno raspoloženi odmah su otišli su svoje sobe. 

Poslednji iz autobusa je izašao Branislav Ivanović, ali je dobio aplauz. “Dobrodošao kući”, dobacivali su navijači, dok se Bane konačno blago nasmešio I odpozdravio im.

Reprezentacija Srbije zaslužuje podršku I to nije sporno, ali gotovo je nemoguće neprimetiti da Ivanovićevo raspoloženje nije na visokom nivou. 

Ok, nije ovde došao da nas zabavlja, međutim, bode oči slika iz aviona, koja je objavljena na Instagram profil FSS, i na kojoj su svi fudbaleri, izuzev jednog. A, vi potražite koga nema. 

Šta god da je razlog, njemu je i te kako mesto na toj slici. 

Nenad Bjeković, potpredsednik Fudbvalskog saveza Srbije, odgovorio je na pitanje da li se Bane malo oraspoložio. 

“Svi su raspoloženi, ne pucaju od nekog optimizma, ali su samouvereni, dobro deluju”,rekao je Bjeković, koji se obratio novinarima po dolasku u Svetlogorsk.

Reprezentativci imaju odmor, a potom u 18 sati (u Svetlogosrku je isto vreme kao i u Srbiji) prvi trening u Srbiji, koji će trajati sat vremena I biće otvoren za javnost.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar