Tite: Ne vidim Nejmarove granice!

Spremni smo i za ultimat fajt, poručio prvi as Brazila.

Fudbal 11.06.2018 | 12:45
Tite: Ne vidim Nejmarove granice!
Brazilci na Mundijal putuju vršni samopouzdanja! Arhivirali su i Austrijance. Četa Franka Fode im je glumila Švajcarsku i ako budu kao na ovom nivou, pa makar i protiv jačih Sajčija, teško da će ishod biti drugačiji. Jer, Brazil je još jednom potvrdio da je mnogo moćan. 

Ovo je Selesau bio 21 meč pod Titeom, a 17. pobeda, imaju još tri remija i jedan poraz. Gol ponovo nisu primili i to je jedna promena u igri koju je uneo novi selektor. Čvrstina. A opet, kreativnost i sloboda ostali su na jednako visokom nivou kao i ranijih godina kada je Brazil u pitanju. 

A pazite podatak: od tih 17 mečeva koje su dobili gol nisu primili na 14?!

Nejmar je ponovo dao gol. Utisak je, vraća se u top formu. Vrhunac će biti baš kada bude trebalo...

"Spremili smo se za ultimat fajt, ali bilo je dobro", našalio se prvi as Brazila. "Tukli su nas, ostali smo nepovređeni, to je važno. Srećan sam zbog svoje dobre igre i gola. Osećam da sam svakim danom sve spremniji za SP".  

Nejmar je golom protiv Austrijanaca (55) sustigao Romarija na večnoj listi strelaca u dresu Brazila. Ispred njega su još samo Ronaldo (62) i Pele (77). Ali sve to ostaje u drugom planu. I ostaće ukoliko Selesao ne opravda ulogu prvog favorita Boginju ne ponese kući.

"Moramo da verujemo, da sanjamo. Sanjati o nečemu što želite nije zabranjeno".  

Selektor Tite nije želeo konkretno da kaže da li će tim koji je igrao protiv Austrije početi Mundijal, odnosno meč sa Švajcarcima...

"U petak ću da mislim o timu. Sada sam pod adrenalinom. Iz poraza se bolje uči. Danas smo videli jednu zrelu igru naših momaka. Oličnu partiju. Koncentrisani su bili maksimalno. Nejmar? Ja ne vidim njegove granice. Njegove kreativne sposobnosti i tehnika su impresivni. U poslednjoj trećini terena on je smrtonosan". 

Na pitanje da li će Brazil i protiv Švajcarske igrati atraktivno kao protiv Austrije, Tite je rekao:

"Tek sad počinjemo da razmišljamo o njima. Znamo kako ćemo. Način i pristup nećemo menjati. Igrali bismo isto i protiv Nemačke. Uvek pokušavamo da uspostavimo naš stil", zaključio je iskusni stručnjak.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar