"EL želi da razvija francusko, njemačko i britansko tržište!"

Havijer Bido, makretinški direktor IMG, glavnog sponzora Evrolige, rekao je da oni žele da razvijaju tržište Nemačke, Francuske i Velike Britanije.

Košarka 05.06.2018 | 16:30
"EL želi da razvija francusko, njemačko i britansko tržište!"
Evroliga i IMG sarađuju dve godine, a još uvek su na početku ostvarivanja svih zamišljenih marketinških ideja vezanih za evropsku košarku

"Glavni uspeh je smanjivanje ekipa sa 24 na 16, kako bi svi igrali jedni protiv drugih. To je potpuno promenili sistem i kvalitet utakmica, a sad je pitanje kako ići dalje", rekao je Bido za Jurohups.

Bido kaže da je potez da se od sezone 2019/20 Evroliga proširi za još dva mesta, koja će ići Francuskoj (ASVEL) i Nemačkoj (Bajern), marketinški potez IMG kako bi proširili košarku na velika tržišta. 

"Mislim da su Nemačka, Francuska i Velika Birtanija tržišta koja želimo da razvijamo. Moramo da se osiguramo da će neko ko se priključi Evroligi biti dovoljno konkurentan. Ovo je odlično po nas i nastavićemo da radimo u tim državama što je više moguće kako bismo tamo dodatno promovisali Evroligu", rekao je Bido. 

On priznaje uspeh i popularnost fudbalske Lige šampiona, ali ne misli da Evroliga nju mora striktno da kopira, jer u startu postoji mnogo razlika. 

"Sigurno postoji dosta stvari zbog kojih big mogao da budem ljubomoran na njih, ali ima i mnogo razlika. To je drugačiji sport, tako da nema mnogo stvari koje bi mogli da upoređujemo. Mi ne pokušavamo da ih kopiramo, postoji mnogo stvari koji su specifično za nas, košarku i Evroligu", jasan je Bido.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar