DK: Indijci stižu u Kraljevo!

Međunarodna teniska federacija odobrila je da se plej-of meč Dejvis kupa igra u Sportskom centru "Ibar".  Srpskim teniserima domaćinstvo u septembru u plej-ofu Svetske grupe Dejvis kupa.

Tenis 23.05.2018 | 10:30
DK: Indijci stižu u Kraljevo!
Meč Srbija - Indija, za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, biće odigran od 14. do 16. septembra u Kraljevu.

Srbija, kao domaćin, izrazila je želju da sa Indijom igra u kraljevačkom SC "Ibar", a definitivnu odluku o tome donela je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Ovu godinu je nacionalni tim počeo porazom od SAD u Nišu (1:3), pa će kroz plej-of pokušati da osigura još jedan ciklus učešća u elitnom rangu, čiji su "orlovi" bili šampioni 2010. i finalisti 2013. godine.

Za opstanak u eliti boriće se voljom žreba kao domaćin protiv reprezentacije Indije za opstanak u Svetskoj grupi i pobedu koja bi donela Srbiji i 2019. takmičenje u najelitnijoj grupi u kojoj je dva puta igrala finale (2010. i 2013), osvojila trofej 2010. godine.

Indija i Srbija pre četiri godine su u Bangaloru takođe igrale za opstanak u Svetskoj grupi, a odlučujući poen našem timu je doneo Filip Krajinović - 2:3. Tada su još nastupili Dušan Lajović u singlu, a Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac u dublu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar