Haos u Poljskoj: Radović šampion u "ratnoj zoni"!

Fudbaleri Legije iz Varšave šampioni su Poljske treću godinu zaredom, jer su u poslednjem kolu vodili sa 2:0 protiv Leha u Poznanju, kad je meč prekinut.  Skandal u poslednjem kolu, Legija prvak! Meč nije završen!

Fudbal 21.05.2018 | 10:00
Haos u Poljskoj: Radović šampion u "ratnoj zoni"!
Legiji je bio dovoljan bod da postane šampion, ali ništa nije prepustila slučaju, povela je već u 9. minutu ugolom Antolića, a na asistenciju Miroslava Radovića.

Tim iz Varšave je drugi gol postigao u 69. minutu, a nedugo zatim izbili su nemiri na stadionu.

Navijači su prvo jubacivali pirotehnikku na teren, da bi na kraju provaluili ogradu i istrčali na travu. Meč je prekinut, intervenisala je policija, ali igrači se više nisu vraćali na teren. 

Legija će ovu utakmicu dobiti službenim rezultatom 3:0. 

Miroslav Radović je igrao do 72. minuta, kada ga je zamenio Hlousek. Čitav meč odigrao je i bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović.



Titula ostaje u Varšavi! Posle skandala u meču sezone poljskog šampionata... 

Legija je odbranila titulu  pobedom u gostima od 2:0 protiv Leha iz Poznanja u utakmici poslednjeg kola. Meč su prekinuli navijači Leha ubacivanjem pirotehnike u teren, pa je morala da interveniše policija i zaustavi divljanje huligana. Iako domaćin nije bio u igri za titulu, netrpeljivost između navijača dva kluba je rezultirala skandalom i prekinutom utakmicom na 15-ak minuta do kraja. Ovo svakako nije nova pojava u poljskom fudbalu, jer pristalice Leha nisu želele da dozvole velikom rivalu da baš na njihovom terenu slavi titulu. Čeka se samo da fudbalski organi Polsjke potvrde pobedu Legije službenim rezultatom od 3:0. 

Velikanu iz prestonice je to 13. trofej nacionalnog šampiona, a Legija je istovremeno ispunila san o duploj kruni, pošto je prethodno osvojila i trofej u kupu Poljske.

A kakav bi to trofej u novijoj istoriji Legije bio da u njegovom osvajanju nije učestvovao Miroslav Radović? Srpski fudbaler je danas bio u ulozi asistenta kod prvog gola Legije koji je u devetom minutu postigao Domagoj Antolić.

Radoviću je inače, ovo bio jubilarni, deseti trofej osvojen u dresu poznatog varšavskog kluba u koji je otišao 2006. kada se prvi put odlučio na pečalbu posle Partizana. Srpski fudbaler izašao je iz igre u 72. minutu, kada ga je zamenio Hlušek. A konačan rezultat postavio je Mihal Kuharčik tri minuta pre toga.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar