Хаос у Пољској: Радовић шампион у "ратној зони"!

Фудбалери Легије из Варшаве шампиони су Пољске трећу годину заредом, јер су у последњем колу водили са 2:0 против Леха у Познању, кад је меч прекинут.  Скандал у последњем колу, Легија првак! Меч није завршен!

Фудбал 21.05.2018 | 10:00
Хаос у Пољској: Радовић шампион у "ратној зони"!
Легији је био довољан бод да постане шампион, али ништа није препустила случају, повела је већ у 9. минуту уголом Антолића, а на асистенцију Мирослава Радовића.

Тим из Варшаве је други гол постигао у 69. минуту, а недуго затим избили су немири на стадиону.

Навијачи су прво јубацивали пиротехникку на терен, да би на крају провалуили ограду и истрчали на траву. Меч је прекинут, интервенисала је полиција, али играчи се више нису враћали на терен. 

Легија ће ову утакмицу добити службеним резултатом 3:0. 

Мирослав Радовић је играо до 72. минута, када га је заменио Хлоусек. Читав меч одиграо је и бивши фудбалер Црвене звезде Марко Вешовић.



Титула остаје у Варшави! После скандала у мечу сезоне пољског шампионата... 

Легија је одбранила титулу  победом у гостима од 2:0 против Леха из Познања у утакмици последњег кола. Меч су прекинули навијачи Леха убацивањем пиротехнике у терен, па је морала да интервенише полиција и заустави дивљање хулигана. Иако домаћин није био у игри за титулу, нетрпељивост између навијача два клуба је резултирала скандалом и прекинутом утакмицом на 15-ак минута до краја. Ово свакако није нова појава у пољском фудбалу, јер присталице Леха нису желеле да дозволе великом ривалу да баш на њиховом терену слави титулу. Чека се само да фудбалски органи Полсјке потврде победу Легије службеним резултатом од 3:0. 

Великану из престонице је то 13. трофеј националног шампиона, а Легија је истовремено испунила сан о дуплој круни, пошто је претходно освојила и трофеј у купу Пољске.

А какав би то трофеј у новијој историји Легије био да у његовом освајању није учествовао Мирослав Радовић? Српски фудбалер је данас био у улози асистента код првог гола Легије који је у деветом минуту постигао Домагој Антолић.

Радовићу је иначе, ово био јубиларни, десети трофеј освојен у дресу познатог варшавског клуба у који је отишао 2006. када се први пут одлучио на печалбу после Партизана. Српски фудбалер изашао је из игре у 72. минуту, када га је заменио Хлушек. А коначан резултат поставио је Михал Кухарчик три минута пре тога.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар