Rim: Novak krenuo silovito!

'Đoković ekspres' protutnjao pored Dolgopolova za drugo kolo Rima! Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine u prvom kolu Mastersa u Rimu 2-0, 6:1, 6:3 za manje od sat vremena igre.  Najbolji srpski teniser ubedljiv na startu turnira u Rimu.  To je pravi Đoković! Novak dobio prvi meč u Rimu protiv Dolgopolova - 2:0.

Tenis 14.05.2018 | 17:30
Rim: Novak krenuo silovito!
Pao je Novak Đoković na 18. mesto ATP rang liste, ali to ga nije sprečilo da savlada 54. igrača sveta, Aleksandra Dolgopolova.

Konačno je naš najbolji teniser zaigrao u prepoznatljivom stilu, te je Ukrajinac delovao samo kao sparing partner u prvom kolu mastersa u Rimu.

Za manje od sat vremena (57 minuta), Đoković je slavio 6:1, 6:3 i sada čeka novu prepreku. Biće to jedan od dvojice kvalifikanata - Nikolos Basilašvili iz Gruzije ili Filipo Baldi iz Italije, koji se sastaju u utorak. Biće to i nova dobra prilika da naš teniser podigne samopouzdanje.

Ovo je bila šesta Đokovićeva pobeda u isto toliko mečeva protiv Dolgopolova, ali treba, ipak, istaći da je iza Ukrajinca duga pauza, pošto je posle januarske turneje u Australiji do turnira u Rimu igrao još samo u Marakešu, pre mesec dana, gde je već na startu poražen.

Srbin je u Rim stigao kao 18. teniser sveta, što je najslabiji plasman još od oktobra 2006. godine i u prvom kolu mu je došao igrač koji se proteklih meseci nije briljirao.

To je Dolgopolov pokazao i u prvom kolu Rima, s tim što mu Đoković nije ni pružio mnogo prilika da se razigra. Već od početka meča, Srbin je odlično servirao i servisima diktirao tempo poena. 

Meč je otvorio brejkom na servis Ukrajinca, za tri minuta osvojio osam poena u prva dva gema i već tada uspostavio kontrolu igre. Đoković je u četvrtom gemu potvrdio brejk za 3:1, a onda pritisnuo Dolgopolova koji je još jedom popustio i izgubio svoj servis. 

Srpski igrač je rutinski rešio prvi set u svoju korist i trećim brejkom za 6:1, a u njemu je ukupno izgubio samo deset poena. 

Drugi set je bio nešto bolji za Ukrajinca koji je u trećem gemu drugog seta uspeo čak i da zapreti brejk lopticom za 2:1. U tim trenucima je servis Đokovića funkcionisao vrhunski, pa bi svaka greška ili dobar potez rivala bio anuliran as udarcem ili servis vinerom. 

'Kik' iz drugog servisa i loptica u polju Dolgopolova posle udarca Ukrajinca za 2:1 u korist Đokovića tada je i definitivno potvrdila da će srpski igrač proći dalje. 

Dolgopolov je posle trećeg gema pao u igri, Đoković je taj pad iskoristio za 3:1 i do kraja odličnim servisom održavao prednost za odlazak u drugo kolo. 

Srpski igrač će u drugom kolu Rima igrati proitv boljeg iz duela kvalifikanata, Nikolosa Bazilašvilija iz Gruzije ili Filipa Baldija iz Italije. 

Ukoliko Đoković ne odbrani finale, izgubiće 600 bodova i lako bi mogao da ostane bez statusa nosioca na Rolan Garosu koji počinje 27. maja.

Izgledao je Novak Đoković u Rimu poput onog starog, dobrog, pravog Novaka Đokovića. Pogotovo u prvom setu protiv Aleksandra Dolgopolova koji je pripao Đokoviću sa 6:1 u gemovima. U drugom setu je bilo 6:3 tako da je Novak prošao u sledeće, drugo kolo, sa konačnih 2:0 u setovima.

U meču u kom je vetar pravio male probleme obojici igrača Đoković je u nekim momentima podsetio na svoje dobre igre, počeo je da crta po terenu, soldino je servirao, kontrolisao je utakmicu, 

Đoković je osam puta igrao finale u Rimu, polovinu je osvojio, dok je, poput prošle godine, preostala četiri gubio. Može se reći da se dobro oseća u Večnom gradu.

Značiće mu mnogo ova pobeda, najviše na samopouzdanju... Mnogo se mučio ove sezone.

U razmaku od 2011. do 2015. Novak je dobio svih pet međusobnih duela protiv Ukrajinca, koji je u januaru odigrao tri turnira u Australiji, da bi uoči Rima samo jednom izašao na teren, pre mesec dana u Marakešu, gde je odmah poražen od manje poznatog Andree Arnaboldija. Ima problema sa zdravljem, tačnije metabolizmom.

Tako da i to treba imati na umu...

Novak će igrati u narednom kolu sa boljim iz duela kvalifikanata Basilašvilija i Baldija. Moraće da nastavi da igra ovakvim tempom kako bi imao konačno turnir kakav priželjkuje.

Izvor: mondo.rs, B92, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar